Når det kommer til småretter og vegansk tapas-oppskrifter, er det kun fantasien som setter grenser. Tapasretter som fylt sopp og avokado kan enkelt spises med en hånd og er perfekt å servere sammen med en velkomstdrink i den andre. Inviter venner på en hyggelig spillkveld og disk frem enkel fingermat og vegetar-tapas servert på flotte fat. Kanskje med noe digg dipp ved siden av? Her finner du også en mengde vegansk tilbehør og småretter, perfekt ved siden av et større måltid.

Småretter og tapas
20 februar 2025

Småretter og tapas
20 februar 2025

Småretter og tapas
20 februar 2025

Småretter og tapas
17 februar 2025

Småretter og tapas
11 februar 2025

Småretter og tapas
04 februar 2025

Småretter og tapas
04 februar 2025

Småretter og tapas
04 februar 2025

Småretter og tapas
02 januar 2025

Småretter og tapas
02 januar 2025

Småretter og tapas
30 desember 2024

Småretter og tapas
27 desember 2024

Småretter og tapas
10 juli 2024

Småretter og tapas
10 juli 2024

Småretter og tapas
10 juli 2024

Småretter og tapas
10 juli 2024

Småretter og tapas
02 juli 2024

Småretter og tapas
12 juni 2024

Småretter og tapas
11 juni 2024

Småretter og tapas
07 juni 2024

Småretter og tapas
04 juni 2024

Småretter og tapas
03 juni 2024

Småretter og tapas
03 juni 2024

Småretter og tapas
03 juni 2024

Småretter og tapas
20 mai 2024
Enkle tapasretter – en verden av smakfulle idéer
Det finnes flere historier til hvordan den sosiale tradisjonen med tapasretter oppstod. Ordet tapas kommer fra det spanske verbet «å dekke til». Det sies at det startet med at man pleide å dekke til drinken sin med en brødskive for å unngå fluer i glasset. Etterhvert ble det lagt mer snacks på brødskiven, og tapasen utviklet seg til en verden av smakfulle småretter slik vi kjenner til i dag. Tapas finnes også andre steder i verden og er blant annet kjent under navnet méze i Midtøsten.
Småretter og fingermat til høytid og fest
Det beste med småretter og fingermat, er at det kan lages enkelt og man får muligheten til å smake på mange forskjellige retter og fremdeles ha plass til dessert! Inviter på Middelshavsfest og server skåler med falafler, hummus, brød og oliven. Det perfekte tilbehøret til en frisk couscoussalat! På Veggisnytt finner du også festlige veganske forretter med asparges, perfekt til 17.mai, eller i bryllup.
Sideretter og grønnsaker som tilbehør
Sideretter bidrar til å balansere hovedretter i både smak og tekstur. Tenk fløyelsmyk potetmos og kremete kålrabistapper ved siden av salte matretter og sprø nøttesteker. Legg til dine favoritt sauser og dressinger – og vips, så har du et komplett festmåltid! Grønnsaker spiller også en viktig rolle som tilbehør på tallerkenen. For hva er vel en julemiddag uten rødkål eller en skål med ristede rosenkål? På Veggisnytt finner du en mengde veganske oppskrifter, uansett om du er ute etter en siderett, middag, lunsj eller dessert. Klikk deg rundt og bli inspirert!