Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200 °C.
Stek søtpoter
Prikk søtpotetene med en gaffel, og bak de ved 200 °C, i 45-60 minutter til de er møre helt gjennom.
Mos potetene
La potetene avkjøles, før du fjerner skallet. Med en gaffel mos potetene til det ikke er noen store biter igjen.
Hakk hvitløk og urter
Finhakk hvitløk og bunten med persille eller koriander. Ha det sammen med potetmosen i en bolle.
Press juice fra sitronen
Med en sitronpresse, eller med hendene, press ut juicen fra sitronen i bollen.
Tilsett de andre ingrediensene
Tilsett spisskummen, tørket koriander, kikertmel, salt og pepper. (Ikke sesamfrøene.)
La blandingen hvile
Sett blandingen i kjøleskapet for å hvile i 1 time.
Gjør klart stekebrett med bakepapir
Gjør klart et stekebrett med bakepapir, klart til å legge falafelkulene på etter hvert som du former dem.
Form falafelene
Med hendene, form falafeler ved å trille deigen ut til små kuler.
Rull falafelene i sesamfrø
Ha sesamfrø i en skål. Rull hver falafelkule i sesamfrø, slik at hele er dekket.
Stek falafelene i stekeovnen
Sett brettet med ferdigformede falafeler i stekeovnen. Stek de ved 200 °C i ca. 15 minutter. Serveres varme eller kalde.