Gå til hovedinnhold

Aspargesforrett

OPPSKRIFTEN LAGET AV NOAH oppskriftshefte

Asparges er en skikkelig delikatesse, som er perfekt til å brukes i småretter! Denne aspargesforretten er både sprø, smakfull og en fryd for øyet. Asparges kokes til den har fått en frisk grønnfarge, og danderes deretter på en tallerken med balsamicocreme og nøtter. Asparges som forrett gjør seg like flott på julebordet, som på langbord i bryllup, 17.mai og andre festligheter.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Aspargesforrett med spø brødstenger surret fast med en tråd av gressløk.
Pryd matbordet med denne enkle aspargesforretten! Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Stek loffskivene
    Stek loffskivene i en stekepanne i olje på begge sider til de har blitt gylne. Skjær hver skive i 5 like strimler.

  2. Kok asparges
    Kok opp vann i en kjele og la aspargesene koke i 2-3 minutter til de blir knallgrønne. Legg dem så til side.

  3. Stek deretter asparges
    Varm opp olje i en stekepanne og ha aspargesen oppi. Tilsett så balsamicoeddiken. OBS! Dette kommer til å sprute så legg gjerne et lokk over pannen.

  4. Vend aspargesen med hvitløk og krydder
    Press over hvitløksfeddet, dryss salt og pepper over og stek aspargesen i 1 minutt mens du vender på dem.

  5. Sett sammen forretten
    Legg to gressløkstrå på benken, fire loffstrimler oppå stråene og en asparges oppå loffen. Knyt gressløken.

  6. Server aspargesforretten
    Server aspargesforretten på en tallerken. Pynt tallerkenen med balsamicocreme, cherrytomater og dryss ristede nøtter og frø over.