Gå til hovedinnhold

Fylte sopp med spinat og jordskokkrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Lite kan måle seg med fylte sopp bakt i ovnen. Her kommer en oppskrift på fylte sopp med jordskokkrem, spinat og frisk timian. Smaken av jordskokk kan minne litt om artisjokk, som også er med i kurvblomstfamilien. Man kan velge å fylle mindre sopp som sjampingjong eller aromasopp og bruke de som tilbehør, eller fylle store portobellosopp som hovedrett. Passer seg også ypperlig som tapas og annen fingermat! Oppskriften lager 4 fylte portobellosopp eller 8-10 sjampinjong.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Nærbilde av sopp fylt med en lys krem av jordskokk og spinat, med friske urter på toppen.
Deilig fylt sopp med spinat og jordskokkrem er kjempegodt som tapas.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 200°C.

  2. Kok jordskokk med buljong
    Skrell jordskokkene. Tilsett buljongterningen i vannet, og kok jordskokken i ca. 20 minutter til de er møre.

  3. Mos jordskokken
    Med en foodprosessor eller stavmikser, mos jordskokken. Bland inn soyamelk. Sett til side.

  4. Stek vårløk i en kjele
    Finhakk vårløk og ha i en liten kjele på medium/høy varme og stek i et par minutter.

  5. Tilsett ingredienser i kjelen
    Tilsett den frosne spinaten og rør rundt til den har tint. Ha i jordskokkstappen, bladene fra timianstilkene, næringsgjær og smak til med salt og pepper.

  6. Klargjør soppen
    Finn fram soppen, brekk av stilken og kast. Bruk en liten teskje til å forsiktig skrape ut skivene under soppen. Du kan også veldig forsiktig skrape deg enda lengre ned, men pass på så den ikke "brekker".

  7. Fyll soppen
    Plasser soppene i en ildfast form og fyll dem med jordskokkrem. Det kan være greit å ikke fylle helt opp, da soppen minsker litt i størrelse når den blir varm.

  8. Stek i ovnen
    Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 15-20 minutter.