Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lite kan måle seg med fylte sopp bakt i ovnen. Her kommer en oppskrift på fylte sopp med jordskokkrem, spinat og frisk timian. Smaken av jordskokk kan minne litt om artisjokk, som også er med i kurvblomstfamilien. Man kan velge å fylle mindre sopp som sjampingjong eller aromasopp og bruke de som tilbehør, eller fylle store portobellosopp som hovedrett. Passer seg også ypperlig som tapas og annen fingermat! Oppskriften lager 4 fylte portobellosopp eller 8-10 sjampinjong.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200°C.
Kok jordskokk med buljong
Skrell jordskokkene. Tilsett buljongterningen i vannet, og kok jordskokken i ca. 20 minutter til de er møre.
Mos jordskokken
Med en foodprosessor eller stavmikser, mos jordskokken. Bland inn soyamelk. Sett til side.
Stek vårløk i en kjele
Finhakk vårløk og ha i en liten kjele på medium/høy varme og stek i et par minutter.
Tilsett ingredienser i kjelen
Tilsett den frosne spinaten og rør rundt til den har tint. Ha i jordskokkstappen, bladene fra timianstilkene, næringsgjær og smak til med salt og pepper.
Klargjør soppen
Finn fram soppen, brekk av stilken og kast. Bruk en liten teskje til å forsiktig skrape ut skivene under soppen. Du kan også veldig forsiktig skrape deg enda lengre ned, men pass på så den ikke "brekker".
Fyll soppen
Plasser soppene i en ildfast form og fyll dem med jordskokkrem. Det kan være greit å ikke fylle helt opp, da soppen minsker litt i størrelse når den blir varm.
Stek i ovnen
Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 15-20 minutter.