Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Gi julemiddagen et fargerikt løft på tallerkenen med ristede rosenkål og granateple! Den milde nøtteaktige smaken av rosenkål får en spennende kontrast med de syrlige granateplekjernene. En festlig vri på klassisk juletilbehør. Oppskriften på den bakte rosenkålen har få ingredienser, tar kort tid og er kjempegod. Perfekt som ved siden av valnøttstek, hvitløksmos og tranebærsaus!
Skru på ovnen
Sett oven på 200 °C og finn fram en ildfast form.
Rens rosenkålen
Kutt av de brune endene og fjern eventuelt de ytterste bladene om de ikke er fine. Hvis de er store kan du dele de i to.
Legg rosenkålen i en form
Legg rosenkålen i en ildfast form, dekk alle med kokosolje eller olivenolje. Dryss over litt fint havsalt.
Stek rosenkålen og skjær granateple
Stekes i oven ved 200 °C til de er møre og gyllne, ca. 20-30 minutter. I mellomtiden kan ta ut granateplekjernene fra frukten.
Server og nyt
Bland rosenkålen med granateplekjerner, og server! Gjerne sammen med annen julemat og tilbehør som valnøttstek, hvitløksmos og tranebærsaus.