Gå til hovedinnhold

Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin

OPPSKRIFTEN LAGET AV Richard Nystad

Stekt rosenkål er det perfekte tilbehøret til den veganske julemiddagen. Sammen med en spennende kombinasjon av pistasjnøtter, rosmarin og lønnesirup, har du en herlig vri på den lille kålveksten! Oppskriften på stekt rosenkål er en del av Richard Nystads plantebaserte julemeny og passer perfekt sammen med ovnsbakt rødkål med kanel og klementin, julesteik av østerssopp med panko, grønnsaksbasert sjysaus og sellerirotkrem. En oppskrift er nok til ca. 4-6 personer.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
stekt rosenkål i en jernstekepanne med pistasjnøttter og rosmarin.
Stekt rosenkål er et enkelt og velsmakende tilbehør til julemiddagen!

FREMGANGSMÅTE

  1. Del rosenkål
    Skjær rosenkålen i to eller fire deler.

  2. Stek rosenkålen i en panne
    Varm en jernpanne med litt olje og stek rosenkålen til de får farge, ca. 4-5 min.

  3. Tilsett ingredienser i pannen
    Tilsett pistasjnøtter, rosmarin og lønnesirup mot slutten. Stek i 1-2 minutter til.

  4. Smak til før servering
    Smak til med sitronsaft, salt og pepper før servering.