Gå til hovedinnhold

Tofu scramble

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Dette ser kanskje ut som vanlig eggerøre, men den er helt vegansk! Tofu scramble, veggerøre, tofu-røre, eller scrambled tofu som det heter på engelsk, er et dyrevennlig alternativ til påskefrokosten, lunsj eller koldtbord til fest. Tofuen står for konsistens, gurkemeie for farge, og svart salt for eggsmaken.

Total tid:
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Gul tofurøre med grønnsaker i en skål.
Tofu scramble er et godt og dyrevennlig alternativ til eggerøre.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt grønnsaker
    Kutt løk, paprika og sjampinjong i mindre biter.

  2. Stek de oppkuttede grønnsakene
    Varm en dyp stekepanne med bittelitt olje og stek løken blank. Når løken er blank tilsetter du paprika og sopp, stek videre på medium varme i et par minutter.

  3. Finn en bolle og bland tofuen med de andre ingrediensene
    Visp sammen tahini, soyasaus, sennep, gurkemeie og vann. Smuldre opp tofuen til store og små biter med fingrene og ha i stekepannen sammen med tahiniblandingen. Rør godt rundt.

  4. Tilsett det siste og stek til spinaten faller sammen
    Tilsett næringsgjær, spinat og gressløk. Stek til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt svart salt. Vær forsiktig med det svarte saltet, da det kan bli for sterk smak.

  5. Server tofu scramble til frokost, lunsj eller middag
    Tofu scramble er en frokostfavoritt, men kan også nytes til lunsj eller som tilbehør til middagen.