Gå til hovedinnhold

Crispy tofu

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Nøytral tofu blir straks mer spennende med en sprø og krydret panering! Disse crispy tofu-bitene kan du ha som pålegg i sandwich, i salater eller sammen med en spennende dipp!

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En rektangelformet tallerken med crispy tofu skjært i trekanter.
Tryll myk tofu om til knasende sprøtt pålegg eller tilbehør. Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær tofuen
    Press ut vannet fra tofuen med kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i skiver, som så er skåret på skrå, slik at de blir til små trekanter.

  2. Bland soyamelk og maisstivelse
    Bland soyamelken og maisstivelsen sammen i en liten bolle, og visp det til maisstivelsen har løst seg opp.

  3. Bland resten av ingrediensene i en annen bolle
    I en annen bolle blander du sammen polenta, chili, spiskummen, limeskall og salt.

  4. Dypp tofuen i det våte, så det tørre
    Dypp så tofu-trekantene først i mais-stivelen og så i polentablandingen. Polenta-blandingen fester seg da på trekantene.

  5. Stek tofutrekantene
    Stek tofutrekantene på begge sider i en stekepanne med olje til de blir gylne. Legg så tofutrekantene på tørt tørkepapir så overflødig olje renner av.

  6. Server de crispy tofubitene
    Server de crispy tofubitene i sandwicher, salat eller sammen med en dipp!

Tips!

  • Hvis du vil ha andre smaker på tofuen kan du prøve deg fram med andre krydder i polentablandingen.