Gå til hovedinnhold

Tapenade

OPPSKRIFTEN LAGET AV NOAH oppskriftshefte

Denne enkle tapenaden er en real smaksbombe takket være de soltørkede tomatene. Tapenade kan brukes som dipp eller pålegg og smaker kjempegodt med solsikkefrø, revet gulrot, ruccolasalat og agurk. Du kan også erstatte halvparten av de soltørkede tomatene med oliven for en oliventapenade.

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En liten dippskål med fersk tapenade.
Denne hjemmelagde tapenaden med soltørket tomat lages på få sekunder i en blender.

FREMGANGSMÅTE

  1. Blend alt i en foodprosessor
    Hell de soltørkede tomatene med oljen i en foodprosessor. Bruker du tørre soltørkede tomater legger du til olje og presset hvitløk. Kjør til du har fått ønsket påleggskonsistens.

  2. Server som dipp eller pålegg
    Tapenaden smaker godt som pålegg med solsikkefrø, revet gulrot, ruccolasalat og agurk. Du kan også bruke den som en dipp til selleri og gulrotstaver.