Gå til hovedinnhold

Kålrabistappe med gulrot

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Kålrabistappe er en uunnværlig del av julemåltidet. Og denne oppskriften på kålrabistappe med gulrot passer uansett om du skal servere tofu-ribbenøttestek eller noe helt annet. Med litt plantesmør og soyafløye til slutt får den klassiske kålrabismaken en fyldig og kremet konsistens. Dette juletilbehøret kan du forberede tidlig (1.5 t i forveien), slik at du kan holde den lun i en halvtime på svak varme med lokk.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En firkantet bolle med oransje kålrabistappe.
Kålrabistappe, eller kålrotstappe med gulrot er et must som tilbehør i jula! Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Skrell og kutt rotgrønnsakene
    Skrell kålrabi og gulrøtter og skjær i grove biter. Ha i en gryte.

  2. Kok med buljongpulver
    Hell i vann til det såvidt dekker grønnsakene. Ha i buljongpulver og la det hele koke opp. Ta på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til alt er mørt, dette tar ca. 1 time.

  3. Sil av vannet
    Sil av kokevannet, som du tar vare på til f.eks kraft i saus, eller om stappen blir for tørr. Ha grønnsakene tilbake i gryta. Ha i margarin og fløte.

  4. Mos til en stappe
    Mos det hele – enten med en gaffel eller stavmikser. Velg selv om du foretrekker en grov mos, eller kjøre det til en puré i kjøkkenmaskin/blender. Spe eventuelt med litt kokevann dersom det blir for tørt.

  5. Klar til servering
    Smak til med salt, og kålrabistappen er klar til servering! Perfekt til tofu-ribbe, brun saus og ristede rosenkål.

Tips!

  • Ta vare på kokevannet, og du har nydelig kraft til å lage saus på.