Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kålrabistappe er en uunnværlig del av julemåltidet. Og denne oppskriften på kålrabistappe med gulrot passer uansett om du skal servere tofu-ribbe, nøttestek eller noe helt annet. Med litt plantesmør og soyafløye til slutt får den klassiske kålrabismaken en fyldig og kremet konsistens. Dette juletilbehøret kan du forberede tidlig (1.5 t i forveien), slik at du kan holde den lun i en halvtime på svak varme med lokk.
Skrell og kutt rotgrønnsakene
Skrell kålrabi og gulrøtter og skjær i grove biter. Ha i en gryte.
Kok med buljongpulver
Hell i vann til det såvidt dekker grønnsakene. Ha i buljongpulver og la det hele koke opp. Ta på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til alt er mørt, dette tar ca. 1 time.
Sil av vannet
Sil av kokevannet, som du tar vare på til f.eks kraft i saus, eller om stappen blir for tørr. Ha grønnsakene tilbake i gryta. Ha i margarin og fløte.
Mos til en stappe
Mos det hele – enten med en gaffel eller stavmikser. Velg selv om du foretrekker en grov mos, eller kjøre det til en puré i kjøkkenmaskin/blender. Spe eventuelt med litt kokevann dersom det blir for tørt.
Klar til servering
Smak til med salt, og kålrabistappen er klar til servering! Perfekt til tofu-ribbe, brun saus og ristede rosenkål.