Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin er et perfekt tilbehør til julemiddagen. Før servering skjæres den bakte rødkålen i strimler og pensles på med en hjemmelaget vinaigrette av balsamicoeddik, lønnesirup og olivenolje. Kjempeenkelt og kjempegodt! Oppskriften på ovnsbakt rødkål er en del av Richards Nystads plantebaserte julemeny. Server gjerne rødkålen som tilbehør til julesteiken av østerssopp med panko, pannestekt rosenkål med pistasjenøtter og rosmarin, grønnsaksbasert sjysaus og sellerirotkrem!
Sett på ovnen
Skru ovnen på 160 °C.
Del rødkål
Del en rødkål i 4 på langs. Gni inn med olivenolje, salt og pepper. Legg båtene i en ildfast form.
Del klementinene
Del klementinene i tykke skiver på ca. 1 cm. Press saften over rødkålen. Legg klementinskivene og kanelstengene oppå og imellom rødkålbitene.
Bak i ovnen
Bak rødkålen i 45-60 minutter på 160 °C.
Bland sammen vinaigrette
Bland balsamicoeddik, lønnesirup, olivenolje i en bolle og visp sammen.
Del rødkålen før servering
Del rødkålen i strimler og pensle med vinaigretten rett før servering.