Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin

OPPSKRIFTEN LAGET AV Richard Nystad

Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin er et perfekt tilbehør til julemiddagen. Før servering skjæres den bakte rødkålen i strimler og pensles på med en hjemmelaget vinaigrette av balsamicoeddik, lønnesirup og olivenolje. Kjempeenkelt og kjempegodt! Oppskriften på ovnsbakt rødkål er en del av Richards Nystads plantebaserte julemeny. Server gjerne rødkålen som tilbehør til julesteiken av østerssopp med panko, pannestekt rosenkål med pistasjenøtter og rosmarin, grønnsaksbasert sjysaus og sellerirotkrem!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En metallform med store ovnsbakte rødkålbåter, klementinskall og kanelstenger.
Rødkål med hint av klementiner og kanel er perfekt som tilbehør til jul!

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Skru ovnen på 160 °C.

  2. Del rødkål
    Del en rødkål i 4 på langs. Gni inn med olivenolje, salt og pepper. Legg båtene i en ildfast form.

  3. Del klementinene
    Del klementinene i tykke skiver på ca. 1 cm. Press saften over rødkålen. Legg klementinskivene og kanelstengene oppå og imellom rødkålbitene.

  4. Bak i ovnen
    Bak rødkålen i 45-60 minutter på 160 °C.

  5. Bland sammen vinaigrette
    Bland balsamicoeddik, lønnesirup, olivenolje i en bolle og visp sammen.

  6. Del rødkålen før servering
    Del rødkålen i strimler og pensle med vinaigretten rett før servering.