Gå til hovedinnhold

Fylt avokado med peanøtt- og karrisaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Fylt avokado med peanøtt- og karrisaus har en deilig kombinasjon av crunch fra de friske grønnsakene og kremetheten fra avokadoen. Den digge sausen gir det hele et kick! Denne retten passer ypperlig til både forrett og tapas.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Tre halve avokadoer fylt med agurk, gulrot og vårløk, toppet med en peanøtt- og karrisaus
Fylt avokado er en frisk og lett rett som passer perfekt en varm sommerdag.

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland sammen saus
    Lag sausen ved å blande sammen peanøttsmør, lønnesirup, karripulver og limejuice i en liten bolle. Sett i kjøleskapet mens du tilbereder resten.

  2. Skjær opp grønnsakene
    Kutt agurk i små terninger, vårløk i skiver og rasp gulrøttene. Ha over i en stor bolle.

  3. Klargjør avokadoene
    Del avokadoene i to og fjern steinen. Bruk en skje til å grave ut alt fruktkjøttet, utenom en liten bit i enden der stilken sitter. Kutt fruktkjøttet i terninger og ha oppi bollen med grønnsakene. Bland godt.

  4. Sett sammen og servèr
    Legg avoakdoskallene på et fat og bruk en skje til å posjonere ut fyll til alle de fire skallene. Ta frem sausen og hell saus over avokadoene. Serveres med en gang.