Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sellerirot, også kjent som knollselleri, har en skarp, men søtlig smak. Når den kokes og blendes med poteter i en foodprosessor blir den både luftig og fløyelsmyk - perfekt som tilbehør på tallerkenen. Denne sellerirotpuréen er fra Richard Nystads julemeny og passer utmerket til en julesteik av østerssopp med panko, pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin, ovnsbakt rødkål med kanel og klementin, og grønnsaksbasert sjysaus.
Kutt grønnsaker
Det kan være enklere å skrelle selleriroten med en kniv pga. den ruglete overflaten. Vask og skrell sellerirot og potet, skjær i tommelfinger-størrelse.
Kok grønnsakene
Kok opp sellerirot og potet i havremelk eller soyamelk i en kjele. La det hele koke til det er blitt mørt, ca. 15-20 minutter.
Kjør grønnsakene i en foodprosessor
Ha sellerirot, potet og litt av væsken i en foodprosessor. Kjør det til en glatt puré. Pass på at pureen ikke blir for tynn.
Tilsett resten av ingrediensene
Kjør inn hvitløkfedd, olivenolje og havrefløte. Smak til med sitronsaft og salt.
Server mer litt olivenolje
Pyntes med litt olivenolje rett før servering.