Gå til hovedinnhold

Sellerirotkrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Richard Nystad

Sellerirot, også kjent som knollselleri, har en skarp, men søtlig smak. Når den kokes og blendes med poteter i en foodprosessor blir den både luftig og fløyelsmyk - perfekt som tilbehør på tallerkenen. Denne sellerirotpuréen er fra Richard Nystads julemeny og passer utmerket til en julesteik av østerssopp med panko, pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin, ovnsbakt rødkål med kanel og klementin, og grønnsaksbasert sjysaus.

Total tid: 35 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En hvit skål med luftig sellerirotkrem.
Den luftige sellerirotpuréen har sin plass på juletallerkenen!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt grønnsaker
    Det kan være enklere å skrelle selleriroten med en kniv pga. den ruglete overflaten. Vask og skrell sellerirot og potet, skjær i tommelfinger-størrelse.

  2. Kok grønnsakene
    Kok opp sellerirot og potet i havremelk eller soyamelk i en kjele. La det hele koke til det er blitt mørt, ca. 15-20 minutter.

  3. Kjør grønnsakene i en foodprosessor
    Ha sellerirot, potet og litt av væsken i en foodprosessor. Kjør det til en glatt puré. Pass på at pureen ikke blir for tynn.

  4. Tilsett resten av ingrediensene
    Kjør inn hvitløkfedd, olivenolje og havrefløte. Smak til med sitronsaft og salt.

  5. Server mer litt olivenolje
    Pyntes med litt olivenolje rett før servering.