Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok linsene
Start med å koke linsene som anvist på pakken. Hell av overflødig vann og sett til side slik at det avkjøles.
Lag chiafrøblanding
Bland sammen chiafrø og vann i en liten bolle og sett til kjøling.
Mal valnøttene til pulver
Bruk en foodprosessor til å male valnøttene til pulver og sett til side.
Stek raspede grønnsaker
Vask og rasp gulrot og potet og ha i en stekepanne sammen med olje og paprikapulver. Stek med omrøring til det begynner å bli mørt. Ha blandingen over i en stor bolle.
Tilsett alle ingrediensene
Tilsett de kokte linsene, chiafrø og malte valnøtter i bollen med gulrot og poteten. Tilsett finhakket koriander og soyasaus. Smak til med salt og pepper og evt. andre kryddere etter smak. Spe på med pofiber dersom det blir for vått.
Sett på ovnen
Blandingen er enklere å forme når den er kjølig. Sett derfor bollen i kjøleskapet mens du varmer ovnen til 180 °C.
Form boller og stek i ovnen
Form små boller med hendene og spre dem utover et bakebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 40 minutter. Snu bollene halvveis under steketiden, slik at begge sider blir bakt.
Server linsebollene som pålegg eller tilbehør
Server bollene i burgerbrød eller brødskiver med det tilbehøret du selv måtte ønske, som f.eks. coleslaw, guacamole, hummus eller ovnsbakte grønnsaker.