Gå til hovedinnhold

Linseboller

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Linseboller av røde linser, valnøtter, potet og gulrot kan brukes til så mangt! Ha dem til lunsj mellom burgerbrød sammen med guacamole, ovnsbakte grønnsaker og vegansk dressing. Eller server dem i salater, wraps og pastaretter til middag. Linsebollene stekes i ovnen, så her kan man enkelt lage dobbelt porsjon og fryse ned halvparten til senere. En oppskrift gir ca. 20 linseboller.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En sandwich med linseboller, ovnsbakt paprika og avokadomos på et trebrett.
Linseboller er kjempegodt til å fylle smørbrød med!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok linsene
    Start med å koke linsene som anvist på pakken. Hell av overflødig vann og sett til side slik at det avkjøles.

  2. Lag chiafrøblanding
    Bland sammen chiafrø og vann i en liten bolle og sett til kjøling.

  3. Mal valnøttene til pulver
    Bruk en foodprosessor til å male valnøttene til pulver og sett til side.

  4. Stek raspede grønnsaker
    Vask og rasp gulrot og potet og ha i en stekepanne sammen med olje og paprikapulver. Stek med omrøring til det begynner å bli mørt. Ha blandingen over i en stor bolle.

  5. Tilsett alle ingrediensene
    Tilsett de kokte linsene, chiafrø og malte valnøtter i bollen med gulrot og poteten. Tilsett finhakket koriander og soyasaus. Smak til med salt og pepper og evt. andre kryddere etter smak. Spe på med pofiber dersom det blir for vått.

  6. Sett på ovnen
    Blandingen er enklere å forme når den er kjølig. Sett derfor bollen i kjøleskapet mens du varmer ovnen til 180 °C.

  7. Form boller og stek i ovnen
    Form små boller med hendene og spre dem utover et bakebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 40 minutter. Snu bollene halvveis under steketiden, slik at begge sider blir bakt.

  8. Server linsebollene som pålegg eller tilbehør
    Server bollene i burgerbrød eller brødskiver med det tilbehøret du selv måtte ønske, som f.eks. coleslaw, guacamole, hummus eller ovnsbakte grønnsaker.