Gå til hovedinnhold

17.mai: Alt du trenger til en plantebasert grillfest på nasjonaldagen 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 13. mai

Hurra for grillmat på 17.mai! For finnes det egentlig noen bedre måltid å servere på denne mest feststemte at alle dager?

Når barnetog, hurrarop og leker i skolegården er avsluttet for dagen, er det mange i vårt langstrakte land har som tradisjon å invitere familie og venner til grilling på 17.mai. Og det er vel kanskje ikke så rart – på varme maidager finnes det knapt noen bedre enn å kunne lage og spise mat ute, kjenne lukten fra grillen og vite at sommeren står for døren atter en gang.

I år vil vi imponere gjester med klassiske 17.mai-grillmat med en plantebasert vri, etterfulgt, så klart, av smakfulle desserter i rødt, hvitt og blått. Hjemmelaget pølse i brød, grillspyd og de diggeste burgerne hører hjemme på 17. mai grillfesten. Server med en nydelig dressing og en frisk salat, og vi garanterer at alle kommer til å spørre etter en porsjon til.

Tilbehør til grillmaten

Det hører også med til grillfesten av man må ha et stort utvalg av digg tilbehør til maten. Bakt potet er en klassiker mange elsker å servere til grillmat. Det samme er hvitløksbrød eller hva med en nybakt foccacia?

Salat må man også ha, så klart, og for mange blir det ikke grillfest uten den klassiske potetsalaten. Vi elsker også å stille med en fristende pastasalat, eller en frisk gresk-inspirert salat som passer til nesten hva man måtte legge på grillen.

Les også