Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Saftige og litt spicy bokhvetespyd med bakte fargerike paprika. Spydene lager du av enten bokhvete eller brun ris, eventuet en blanding. Grillspydene er svært enkle å lage, men krever litt forarbeid. Både bokhvete og ris gir en fast konsistens med litt tyggemotstand, og passer dermed supert til alle former for burgere, vegetarboller og lignende. Serveres med møre, bakte paprika og en frisk tzatziki! Oppskriften lager ca. 6 spyd.
Forvarm ovnen
Forvarm oven til 200 °C.
Kok bokhvete og ris
Kok bokhvete og/eller brun ris som anvist på pakken.
Hakk rødløk og hvitløk
Hakk rødløk og hvitløksfedd i mindre biter.
Stek løk i en stekepanne
Ha litt olje i en stekepanne og stek rødløk og hvitløk til den er gyllen.
Kjør ingredienser i en foodprosessor
Ha rødløk, hvitløk, soltørket tomat, chili, paprikapulver, urter og kokt bokhvete/ris i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Kjør til en jevn blanding, men den skal ha noen større biter av soltørket tomat og bokhvete/ris for litt tyggemotstand.
Form bokhveteblandingen
Med hendene, form og klem bokhveteblandingen på trepinnene, slik at de blir til spyd. Legg de på en langpanne tildekket bakepapir. Pensle spydene med litt olje.
Klargjør paprika
Paprika skjæres i to, og frøene fjernes. Legg de på langpannen sammen med spydene.
Stek i stekeovnen
Stek bokhvetespydene og paprika i 40 minutter på 200 °C.