Gå til hovedinnhold

Bokhvetespyd med bakt paprika og tzatziki

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Saftige og litt spicy bokhvetespyd med bakte fargerike paprika. Spydene lager du av enten bokhvete eller brun ris, eventuet en blanding. Grillspydene er svært enkle å lage, men krever litt forarbeid. Både bokhvete og ris gir en fast konsistens med litt tyggemotstand, og passer dermed supert til alle former for burgere, vegetarboller og lignende. Serveres med møre, bakte paprika og en frisk tzatziki! Oppskriften lager ca. 6 spyd.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En hvit tallerken med bokhvetespyd, med en gul og en rød halv paprika ved siden av.
Sprø bokhvetespyd med deilige krydder passer perfekt til de møre paprikaene.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm oven til 200 °C.

  2. Kok bokhvete og ris
    Kok bokhvete og/eller brun ris som anvist på pakken.

  3. Hakk rødløk og hvitløk
    Hakk rødløk og hvitløksfedd i mindre biter.

  4. Stek løk i en stekepanne
    Ha litt olje i en stekepanne og stek rødløk og hvitløk til den er gyllen.

  5. Kjør ingredienser i en foodprosessor
    Ha rødløk, hvitløk, soltørket tomat, chili, paprikapulver, urter og kokt bokhvete/ris i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Kjør til en jevn blanding, men den skal ha noen større biter av soltørket tomat og bokhvete/ris for litt tyggemotstand.

  6. Form bokhveteblandingen
    Med hendene, form og klem bokhveteblandingen på trepinnene, slik at de blir til spyd. Legg de på en langpanne tildekket bakepapir. Pensle spydene med litt olje.

  7. Klargjør paprika
    Paprika skjæres i to, og frøene fjernes. Legg de på langpannen sammen med spydene.

  8. Stek i stekeovnen
    Stek bokhvetespydene og paprika i 40 minutter på 200 °C.

Tips!

  • Server gjerne med tzatziki, for en frisk og god dressing.