Gå til hovedinnhold

Couscoussalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Couscoussalat er noe av det enkleste og raskeste man kan lage! Det tar bare et par minutter å tilberede couscousen og hakke grønnsakene. Oppskriften kan varieres i det uendelige og er også veldig allsidig. Den passer fantastisk som tilbehør til grilling, men også til et middelhavsinspirert måltid servert sammen med hummus, oliven, falafel og brød. Ta med couscoussalaten på piknik eller nyt den til lunsj på jobb eller skole.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En fargerik tallerken med couscoussalat iblandet persille, tomater og limeskiver.
Salat med couscous og grønnsaker passer godt som tilbehør til andre retter.

FREMGANGSMÅTE

  1. Tilbered couscousen
    Tilbered couscous som anvist på pakken. Har du kjøpt couscous i løsvekt, kan du koke opp litt mer vann enn du har couscous. Legg couscousen i en liten bolle, strø over litt havsalt og hell over det kokende vannet. La det trekke i 3-5 minutter. Rør i couscousen og la den bli avkjølt før du blander inn resten av ingrediensene.

  2. Skjær grønnsaker
    Skjær opp tomatene og agurken i fine, små biter.

  3. Bland i en stor bolle
    Bland grønnsakene og couscousen i en stor bolle.

  4. Bland inn resten av ingrediensene
    Hakk persillen og bland det inn. Klem sitronsaften over salaten, strø over havsalt, og hell over olivenoljen.

  5. Server couscoussalaten
    Bland couscoussalaten godt og server den på et fint serveringsfat. Pynt retten med noen limebåter om du har det.