Gå til hovedinnhold

Jackfruit BBQ-burger med guacamole og jalapeños

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Server jackfruit BBQ-burgeren på en seng av spinat, guacamole og topp det hele med smakfulle jalapeños! I denne oppskriften lager du en vegansk "pulled pork" med jackfrukt og en superenkel hjemmelaget BBQ-saus. Jackfrukt finnes ofte hermetisk på hyllen som er dedikert til utenlandske varer i matbutikken. Server med ønsket salat og hamburgerbrød.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Jackfruit BBQ burger med guacamole, jalapenos og spinat på en fjøl.
Denne vegetarburgeren bruker "pulled jackfruit" istedenfor "pulled pork".

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag BBQ-saus
    Bruk en stavmikser og kjør dadler, tomatpuré, eddik, paprikapulver, chili, hvitløkspulver, tamari og olje til en glatt dressing. Spe på med vann til ønsket konsistens.

  2. Riv jackfrukten i biter
    Ta jackfrukten ut av boksen og hell av vannet. Skjær av den ytre harde biten. Riv resten av jackfrukten i mindre biter - den skal da se ut som "pulled pork".

  3. Bland jackfrukt og BBQ-saus i en stekepanne
    Ha jackfrukten i en stekepanne og hell over BBQ-sausen. Stek i noen minutter - den skal egentlig bare varmes opp. Spe på med vann etter ønske.

  4. Lag guacamole
    Finhakk hvitløk og chili. Mos inn avokado i blandingen. Rør inn limesaften.

  5. Varm burgerbrødene
    Varm hamburgerbrødene i 3-5 minutter på 200 °C i ovnen.

  6. Sett sammen jackfruit BBQ-burgeren
    Legg over spinat, guacamole, jackfrukt med BBQ og jalapeños mellom burgerbrødene. Serveres varme!