Gå til hovedinnhold

Vegansk majones

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Vegansk majones er raskt og enkelt å lage, med få ingredienser du allerede har i skapet. Ha den i smørbrødet til lunsj, eller bruk den som dipp ved siden av en burger med fries! Denne oppskriften på hjemmelaget majones uten egg er en basisoppskrift. Dette betyr at du kan nyte den som den er, eller bruke den som en base til å lage andre sauser og dipper! Prøv f.eks å lage vegansk hvitløks-aioli, ost og løk-dipp, karripålegg eller en barbecue-dipp!

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En treskål med hjemmelaget vegansk majones på et trebord.
Hjemmelaget majones uten egg lages på 1-2-3!

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha ingredienser i en bolle
    Ha soyamelk, sennep og eddik i en bolle.

  2. Bland inn oljen med stavmikser
    Visp med stavmikser mens du tilsetter litt og litt av oljen til det tykner. Smak til med salt. Vil du ha majonesen litt tynnere, tar du mindre olje i.

  3. Sett kaldt
    Sett kaldt så det får sette seg litt. Oppbevares på luftett glass i kjøleskap.