Gå til hovedinnhold

Tofuspyd med peanøttsaus og frisk salat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Tofugrillspyd er kjempegodt når du vil ha vegansk grillmat. Peanøttsaus serveres ofte til asiatisk mat, og her får du en rask og enkel oppskrift som passer til tofuspydet! Tofuen skjæres i tykke staver, som stekes og videre tres på trespyd. Smakfull peanøttsaus med kokosmelk over en frisk salat med frukt og grønt metter og smaker godt. Retten er spekket med proteiner og har et høyt innhold av flere næringsstoffer, blant annet kalsium, folat og vitamin E. Peanøttsausen kan også brukes til andre asiatiske retter, som f.eks. vårruller, nudler og wok.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fire tofuspyd med peanøtsaus, i en seng av frisk salat og lime på en tallerken.
Tofu-grillspyd med kremet peanøttsaus og friske grønnsaker er perfekt vegansk sommermat!

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær grønnsaker til salaten
    Skjær avocado, mango, vårløk og cherrytomater i mindre biter. Finhakk chili og hvitløk og bland inn i resten av salaten. Ha i friskpresset lime og koriander - smak til.

  2. Stek tofu
    Skjær tofuen i tykke staver. Ha litt olje i en stekepanne og tilsett tofuen. Stek til tofuen har fått en gyllen stekeskorpe på alle sidene. Tilsett litt tamari og stek et par minutter til. Stikk et trespyd i hver av tofustavene.

  3. Lag peanøttsaus i en liten gryte
    Finn fram en liten gryte og ha i kokosmelk, peanøttsmør, currypaste, tamari og lime. Bruk en visp til å blande ingrediensene. Varm opp. La sausen småputre et par minutter, og ta den deretter av platen.

  4. Server tofuspydene med peanøttsaus
    Legg salaten på en tallerken, legg tofuspydene over og hell over litt peanøttsaus tilslutt.

Tips!

  • Den stekte tofuen er også veldig god i taco, med linser, tacosaus, havrerømme, vegansk ost og ruccula.