Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Tofugrillspyd er kjempegodt når du vil ha vegansk grillmat. Peanøttsaus serveres ofte til asiatisk mat, og her får du en rask og enkel oppskrift som passer til tofuspydet! Tofuen skjæres i tykke staver, som stekes og videre tres på trespyd. Smakfull peanøttsaus med kokosmelk over en frisk salat med frukt og grønt metter og smaker godt. Retten er spekket med proteiner og har et høyt innhold av flere næringsstoffer, blant annet kalsium, folat og vitamin E. Peanøttsausen kan også brukes til andre asiatiske retter, som f.eks. vårruller, nudler og wok.
Skjær grønnsaker til salaten
Skjær avocado, mango, vårløk og cherrytomater i mindre biter. Finhakk chili og hvitløk og bland inn i resten av salaten. Ha i friskpresset lime og koriander - smak til.
Stek tofu
Skjær tofuen i tykke staver. Ha litt olje i en stekepanne og tilsett tofuen. Stek til tofuen har fått en gyllen stekeskorpe på alle sidene. Tilsett litt tamari og stek et par minutter til. Stikk et trespyd i hver av tofustavene.
Lag peanøttsaus i en liten gryte
Finn fram en liten gryte og ha i kokosmelk, peanøttsmør, currypaste, tamari og lime. Bruk en visp til å blande ingrediensene. Varm opp. La sausen småputre et par minutter, og ta den deretter av platen.
Server tofuspydene med peanøttsaus
Legg salaten på en tallerken, legg tofuspydene over og hell over litt peanøttsaus tilslutt.