Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ønsker du å imponere skikkelig denne grillsesongen? Møt opp med hjemmelagde burgerbrød! Denne oppskriften på hamburgerbrød uten egg og melk passer kjempegodt til alle de veganske burgerbiffene på nettsiden vår. Prøv dem f.eks med vår tandooriburger, sorte bønneburger eller jackfruit BBQ-burgeren! Disse burgerbrødene er også gode som rundstykker. Smør på hummus, paprikabiter og gresskarkjerner og du har en kjempegod lunsj. Oppskriften gir ca. 8 burgerbrød.
Bland ut gjær i vann
Rør gjæren ut i vannet. Ha i olje og salt i bollen.
Bland inn litt og litt mel
Bland litt og litt av melet i bollen. Kna til det blir en deig.
Hev brøddeigen
Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i 1 times tid.
Form deigen til boller
Når deigen er ferdighevet kan du kna den, før du triller ut en pølse som du deler i to. Del hver av delene inn fire (om du lager én oppskrift) og form til boller. Trykk sammen på en stekeplate med bakepapir.
La deigen etterheve
Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle igjen og la de etterheve i 20-30 min. Rut opp overflaten om du vil, pensle med vann og dryss over sesamfrø. Forvarm ovnen på 200 °C.
Stekes på midterste rille
Burgerbrødene stekes på 200 °C i 10-15 min avhengig av ovn. De skal ikke være for godt stekt.
Server de halvgrove burgerbrødene
Avkjøl burgerbrødene på rist før du deler dem i to. Serveres med en valgfri burgeroppskrift, ferdigkjøpte pucker eller spis dem som rundstykker!