Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Gresk salat er en klassisk lunsjfavoritt, og med fetaost laget av tofu, blir den helt vegansk! Tofu-fetaen tilberedes dagen før slik at den får godgjort seg noen timer i kjøleskapet i en syrlig sitronblanding. Serverer salaten med hummus, grillet asparges og hvitløksbrød, så har du et kjempeflott måltid du kan invitere venner til. Gresk salat med tofu-feta er også ypperlig i matboksen eller som tilbehør til andre retter. En oppskrift er nok til 4-6 personer.
Preparer tofu-feta dagen før
Dagen før du skal spise salaten (eller minst 7-8 timer før) må du tilbrede tofuen. Kok opp vann i en kjele. Legg hele tofublokken i vannet, og kok i 1 minutt. Ta tofuen ut, og la den tørke av i et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i skiver.
Lag sitronblanding til tofuskivene
Bland kaldt vann, sitronsaft og havsalt i en form.
Legg tofuskivene i sitronblandingen over natta
La tofuskivene stå i kjøleskapet natten over, eller i minst 7 timer. Hell av sitronblandingen dagen etter og la tofuen renne av i et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i terninger.
Lag urtemarinade i en bolle
Finhakk basilikum, persille og hvitløk. Band sammen i en bolle sammen med olivenolje. Ha tofuterningene i urtemarinaden. La tofuen stå i kjøleskapet til salaten skal serveres.
Skjær grønnsakene
Skjær salat, agurk, tomat og rødløk og legg det på et fint salatfat.
Topp salaten med tofu-feta og oliven
Hell over tofuen med all marinaden. Dryss hele eller hakkede oliven over. Smak til med mer havsalt og olivenolje hvis det trengs.