Gå til hovedinnhold

Gresk salat med tofu-feta

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Gresk salat er en klassisk lunsjfavoritt, og med fetaost laget av tofu, blir den helt vegansk! Tofu-fetaen tilberedes dagen før slik at den får godgjort seg noen timer i kjøleskapet i en syrlig sitronblanding. Serverer salaten med hummus, grillet asparges og hvitløksbrød, så har du et kjempeflott måltid du kan invitere venner til. Gresk salat med tofu-feta er også ypperlig i matboksen eller som tilbehør til andre retter. En oppskrift er nok til 4-6 personer.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En bred skål med klassisk gresk salat og biter av tofu-feta.
Den veganske fetaosten er laget på tofu som marineres over natten i en syrlig sitronblanding.

FREMGANGSMÅTE

  1. Preparer tofu-feta dagen før
    Dagen før du skal spise salaten (eller minst 7-8 timer før) må du tilbrede tofuen. Kok opp vann i en kjele. Legg hele tofublokken i vannet, og kok i 1 minutt. Ta tofuen ut, og la den tørke av i et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i skiver.

  2. Lag sitronblanding til tofuskivene
    Bland kaldt vann, sitronsaft og havsalt i en form.

  3. Legg tofuskivene i sitronblandingen over natta
    La tofuskivene stå i kjøleskapet natten over, eller i minst 7 timer. Hell av sitronblandingen dagen etter og la tofuen renne av i et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i terninger.

  4. Lag urtemarinade i en bolle
    Finhakk basilikum, persille og hvitløk. Band sammen i en bolle sammen med olivenolje. Ha tofuterningene i urtemarinaden. La tofuen stå i kjøleskapet til salaten skal serveres.

  5. Skjær grønnsakene
    Skjær salat, agurk, tomat og rødløk og legg det på et fint salatfat.

  6. Topp salaten med tofu-feta og oliven
    Hell over tofuen med all marinaden. Dryss hele eller hakkede oliven over. Smak til med mer havsalt og olivenolje hvis det trengs.