Gå til hovedinnhold

Tropisk grønnkålsalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Lurer du på hvordan du skal bruke grønnkål i salat? Da har vi oppskriften for deg! Tropisk grønnkålsalat har fargesterke innslag fra mango og avokado, perfekt på dager du savner sola. Retten gjør seg også utrolig fin til langbordet på sommerfesten. Grønnkål kan spises som den er, men her blir den varmet med litt kokosolje og salt for den lune, gode følelsen. Grønnkål er en enkel plante å lykkes med dersom du vil prøve å dyrke den selv. Men du kan selvfølgelig kjøpe grønnkål eller svartkål til denne oppskriften!

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med grønnkålsalat, mango, avokado og limebåter.
Denne tropiske grønnkålsalaten er en kjempegod til lunsj eller langbordet. Foto: Ingrid Helene Jurs

FREMGANGSMÅTE

  1. Klargjør grønnkålen
    Vask kålbladene godt. Stilken er ikke så god å spise, men du kan ha den med, eller ta den bort. Riv eller skjær bladene opp i passe store biter.

  2. Kok kålbladene
    Legg kålbladene i en kjele, med litt vann og gi kålen et oppkok. Det skal bare være nok vann til at kålen ikke brenner seg. Når kålen har falt sammen og fått en frisk grønn farge, tar du den bort fra plata.

  3. Tilsett kokosolje og salt
    Tilsett kokosoljen og et godt dryss salt.

  4. Skjær frukt i terninger
    Skjær mango og avokado i terninger. Bland mango og avokado med koriander, lime og litt salt.

  5. Bland sammen og server grønnkålsalaten
    Legg den varme kålen i bunn av en serveringsbolle. Legg over fruktblandingen, og dryss litt macadamianøtter over til slutt hvis du vil. Spises med det samme.