Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Knus brød, hakk grønnsaker og nøtter
Skjær de ferdigkokte rødbetene i små terninger. Skjær sjampinjongene i små terninger. Hakk løk og finhakk hvitløk. Kjør det tørre brødet uten skorpe i en foodprosessor. Hakk valnøttene.
Forvarm ovnen
Sett på stekeovnen på 180 °C.
Stek gul løk i en stekepanne
Hell olje i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å bli gyllen.
Legg til sopp og hvitløk
Ha i sopp og hvitløk i stekepannen sammen med gul løken. Stek til alt er godt brunet, men ikke svidd. Hell det i en bolle og avkjøl til romtemperatur.
Bland inn resten av ingrediensene
Bland i rødbetterninger, hakkede valnøtter og knust brød i bollen med løk og sopp. Smak til med salt og pepper.
Tilsett kikertmel
Tilsett kikertmelet litt etter litt, spe gjerne med litt vann til deigen blir passe fast i konsistensen.
Form burgerne med hendene
Form seks boller i hendene om du lager én oppskrift og trykk dem ned til burgere. Legg burgerne på plate med bakepapir.
Stek burgerne i stekeovnen
Stek burgerne på 180 °C i ca 15 minutter. Snu dem når det gjenstår 5 minutter.
Stek burgerne i en stekepanne
Ha olje i en panne på litt over middels varme og stek burgerne ferdige.
Server rødbetburgerne til middag
Server burgere til middag med poteter, grønnsaker og saus eller ha dem i burgerbrød sammen med f.eks. salat, skriver av tomat, sylteagurker, løk, og en passende dressing!