Gå til hovedinnhold

Rødbetburger med sopp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Øystein Ohna

Leter du etter en vegansk burgeroppskrift? Da kan du prøve disse saftige rødbetburgerne! Burger-biffene inneholder bl.a sjampinjong og valnøtter og er kjempegod mellom to burgerbrød med grønnsaker og litt hvitløksdressing. Eller server rødbetbiffene til middag sammen med kokte poteter og saus! De er også enkle å fryse ned slik at du kan steke dem ved en senere anledning. Rødbetburger-oppskriften er fra Øystein Ohna, tidligere kokk på den legendariske restauranten Resept i Stavanger.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En saftig rødbetburger mellom med frisk salat, rødløk, tomat og dressing.
En saftig rødbetburger du kan nyte mellom hamburgerbrød og salat. Foto: Knut Bry

FREMGANGSMÅTE

  1. Knus brød, hakk grønnsaker og nøtter
    Skjær de ferdigkokte rødbetene i små terninger. Skjær sjampinjongene i små terninger. Hakk løk og finhakk hvitløk. Kjør det tørre brødet uten skorpe i en foodprosessor. Hakk valnøttene.

  2. Forvarm ovnen
    Sett på stekeovnen på 180 °C.

  3. Stek gul løk i en stekepanne
    Hell olje i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å bli gyllen.

  4. Legg til sopp og hvitløk
    Ha i sopp og hvitløk i stekepannen sammen med gul løken. Stek til alt er godt brunet, men ikke svidd. Hell det i en bolle og avkjøl til romtemperatur.

  5. Bland inn resten av ingrediensene
    Bland i rødbetterninger, hakkede valnøtter og knust brød i bollen med løk og sopp. Smak til med salt og pepper.

  6. Tilsett kikertmel
    Tilsett kikertmelet litt etter litt, spe gjerne med litt vann til deigen blir passe fast i konsistensen.

  7. Form burgerne med hendene
    Form seks boller i hendene om du lager én oppskrift og trykk dem ned til burgere. Legg burgerne på plate med bakepapir.

  8. Stek burgerne i stekeovnen
    Stek burgerne på 180 °C i ca 15 minutter. Snu dem når det gjenstår 5 minutter.

  9. Stek burgerne i en stekepanne
    Ha olje i en panne på litt over middels varme og stek burgerne ferdige.

  10. Server rødbetburgerne til middag
    Server burgere til middag med poteter, grønnsaker og saus eller ha dem i burgerbrød sammen med f.eks. salat, skriver av tomat, sylteagurker, løk, og en passende dressing!

Tips!

  • Du kan også fryse burgerne etter du har hatt dem i stekeovnen om du vil spare dem til en senere anledning. Frys de hver for seg slik at de ikke henger sammen.