Gå til hovedinnhold

Verdens beste focaccia

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Har du prøvd Mari Hults oppskrift på eltefri focaccia? Dette er muligens verdens beste focaccia som du kommer til å ville bake igjen og igjen! Luftig og smakfullt, passer brødet til det meste, enten du trenger et tilbehør til en krydret gryte, frisk salat eller varm suppe. Server den sammen med hverdagsmiddagen, eller ha den som en del av festlig koldtbord på 17.mai. Lag oppskriften dagen før, så er det bare å steke den rett før servering. Deigen skal heves 12-18 timer (ikke inkludert i totaltid). 1 porsjon gir 1 brød.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Luftig focaccia med rosmarin
Kjempeenkel og eltefri focaccia til alle anledninger. Foto: Natalia Olivera / pexels

FREMGANGSMÅTE

  1. Finn frem en stor bolle
    Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

  2. Sett på stekeovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 cm er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.

  3. Velt deigen over i formen
    Bruk fingrene til å fordele deigen ut så godt du kan.

  4. Tilsett tomatbitene og timian
    Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timitan og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over brødet.

  5. Stek brødet i ovnen
    Bak brødet i 25-30 minutter midt i ovnen. Det skal være gyllent og fint på toppen.

  6. Avkjøl focacciaen
    Vent til focacciaen er litt avkjølt før du skjærer i den. Nytes alene eller som tilbehør til gryter, pastaretter og salater.

Tips!

  • Tilsett litt revet hvitløk eller press hvitløken ned i brødet for ekstra smak.
  • Finhakkede oliven er kjempegodt som topping.