Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Finn frem en stor bolle
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
Sett på stekeovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 cm er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.
Velt deigen over i formen
Bruk fingrene til å fordele deigen ut så godt du kan.
Tilsett tomatbitene og timian
Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timitan og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over brødet.
Stek brødet i ovnen
Bak brødet i 25-30 minutter midt i ovnen. Det skal være gyllent og fint på toppen.
Avkjøl focacciaen
Vent til focacciaen er litt avkjølt før du skjærer i den. Nytes alene eller som tilbehør til gryter, pastaretter og salater.