Gå til hovedinnhold

God (påske)morgen med disse plantebaserte frokostoppskriftene 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 15. april

Lange, rolige frokoster er ofte et høydepunkt for mange når det er ferie og helligdager. Og påsken er intet unntak, så klart. Endelig har vi tid til å sitte sammen, hele familien, og kose oss med maten uten å møtte stresse for å rekke jobb, barnehage eller bussen.

Påskefrokosten skal være noe å glede seg til, og om man skal ut på tur eller ski – eller bare sitte i solveggen og nyte at det endelig er blitt vår – ja, så er det jo best å starte dagen med en skikkelig frokost innabords.

Nybakt brød, varme rundstykker, ferskpresset appelsinjuice og nytraktet kaffe – hva er vel bedre? Litt oppskåret frukt og grønt på et fat gjør seg også godt på påskefrokost-bordet.

Mange forbinder påskemat med egg, men den gode nyheter er at man trenger faktisk ikke egg til verken frokost eller baking. Faktum er at om du erstattet egg med plantebaserte alternativer, får du ikke bare en skikkelig god påskefrokost, men også en som er langt mer dyre- og miljøvennlig.

Mat i farten

For noen er ikke påskeferie-idyll å sitte stille i solveggen, ikke når man heller kan være først i bakken eller snøre på seg skiene og være i løypa tidlig på morgenen.

Om dette høres kjent ut, ja, så er det kanskje mer passende med en frokost man kan innta i full fart – før du skal ut på tur. Et godt tips kan være å preppe frokosten kvelden før, som en deilig kjøleskapsgrøt eller chiapudding. Eller hva med å slange sammen noen energibarer eller scones med skikkelig påske-vibber? Bonus: Disse er også perfekte til å pakke med i sekken som turmat.

Andre igjen fortrekker kanskje en frisk smoothie for å starte dagen?

Det er uansett fint mulig å få i seg en frokost som er både rask og næringsrik før man drar ut på tur – og det beste av alt? Disse smaker faktisk helt fortreffelig også!

Les også