Gå til hovedinnhold

Havrescones med appelsin og sjokolade

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Lune havrescones med en herlig kombinasjon av appelsin og sjokolade! Du kan variere innhold i disse bakverkene og f.eks. gjøre dem om til bringebærscones, men kombinasjonen av appelsin og sjokolade er perfekt når du lage litt påskestemning. Bak havrescones til påskefrokosten eller til å ta med ut på fjelltur. I disse sconesene bruker du havremel, som passer ypperlig til de andre smakene. Havremel finnes på butikken, men det er veldig enkelt å lage selv. Bruk bare en blender eller foodprosessor og kjør havregryn til det blir som mel. Det tar bare noen få sekunder! En oppskrift gir ca. 4 havrescones.

Total tid: 35 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Tre havrescones med appelsin og sjokoladebiter på et fint porselensfat med snirkler.
Pakk med noen havrescones med appelsin og sjokolade på påsketuren!

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag eget havremel
    Dersom du ikke har havremel, kan du kjøre havregryn i en blender eller foodprosessor i noen få sekunder. Riv appelsinskall og kakaosmør.

  2. Sett på ovnen
    Forvam ovnen til 200 °C. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.

  3. Bland sammen det tørre
    I en stor bakebolle, blander du havremel, sukker, havsalt og appelsinskall. Tilsett bakepulver om du vil ha luftigere scones.

  4. Smelt kakaosmør
    Smelt kakaosmør på svak varme. Bland det inn i bollen med det tørre.

  5. Tilsett vann og sjokolade
    Tilsett litt vann om gangen. Hvis deigen ser for våt ut, tilsetter du ikke hele mengden. Deigen skal være våt, men henge sammen. Rør inn sjokoladen.

  6. Form deigen
    Legg deigen på benken og form den til en 1.5– 2 cm tykk firkant. Skjær den opp i like deler og legg de på bakepapiret. Dryss over litt sukker.

  7. Stek havresconesen
    Stek ved 200 °C på midterste rille i 12-15 min. Avkjøl noen minutter før servering.