Gå til hovedinnhold

Kikertomelett med paprika og grønne erter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Disse smakfulle veganske omelettene er uten egg, men men lagd på kikerter! Dryss litt svart salt i røren, om du liker den egg-aktige smaken. Svart salt, eller kala namak som det også kalles, finnes både med grove og fine korn. De grovere saltkornene vil gi en mer kraftig og dypere smak enn de finkornete. Oppskriften på denne kikertomeletten er både rask å slenge sammen og næringsrik. Server med litt sprø salat på siden og du har en rask frokost, lunsj eller middag!

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med kikertomeletter, drysset på med gressløk og halve cherrytomater.
Kikertomeletter er godt med litt friskt tilbehør, eller som pålegg på brødskiva.

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland alt det tørre i en stor bolle
    Finn fram en stor bolle. Bland sammen kikertmel, bakepulver, svart salt (kan sløyfes), næringsgjær, persille, gurkemeie og gressløk.

  2. Visp inn det våte
    Visp inn usøtet soyamelk og tilsett litt salt og pepper om du ønsker det. Rå kikertrøre, vil ikke smake noe særlig før etter du har stekt den.

  3. Bland grønnsakene inn i røren
    Skyll ertene og kutt løk og paprika i mindre biter. Vend inn erter, løk og paprika i kikertrøren og bland det hele godt sammen.

  4. Stek kikertomeletten
    Varm en stekepanne på middels/høy varme med halvparten av rapsoljen. Bruk litt kjøkkenpapir til å smøre oljen jevnt utover panna. Stek én og én pannekake og snu den når kantene er tørre. Stek til hele pannekaken er dekket av små “hull”. Stek videre på neste side til den får en fin stekeskorpe.

  5. Server med ønsket tilbehør
    Server kikertomeletten med friskt tilbehør, som f.eks. cherry tomater, koriander eller gressløk.