Gå til hovedinnhold

Overnight oats

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Nesten ingenting slår havregrynsgrøt som lager seg selv på travle morgener. Forbered havregrynen ferdig kvelden før, og la havregrøten hvile over natten i kjøleskapet. Vips har du en ferdig havregrynsgrøt uten å måtte skru på ovnen engang! På engelsk kalles det populært "overnight oats", og denne versjonen er selvfølgelig vegansk. Oppskriften inneholder chiafrø, som du også kan lage chiasyltetøy med og ha som topping!

Total tid: 5 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
havegryn med bananskiver og peanøttsmør i et konserveringsglass med lokket åpent.
Som navnet tilsier, lager overnight-oats seg selv mens du sover om natten!

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland ingrediensene i et glass med lokk
    Bland sammen havregryn, chia og soyamelk. Tilsett så peanøttsmøret og lønnesirupen, og bland godt.

  2. La stå over natten
    La blandingen stå i lufttett beholder i kjøleskapet over natten mens du sover.

  3. Stå opp og frokosten er klar
    Tilsett bananskiver og gjerne en ekstra klatt med peanøttsmør morgenen etter. Velbekomme!

Tips!

  • Hvis peanøttsmøret er veldig hardt når du skal blande det inn, kan du varme opp mengden du skal bruke i 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen, da det blir lettere å røre inn.