Gå til hovedinnhold

Vegansk eggerøre og røkelaks

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Trenger du inspirasjon og ideér en vegansk 17.mai frokost? Prøv vegansk eggerøre og røkelaks! Denne morsomme oppskriften med tofurøre og gulrotlaks inneholder hverken egg eller fisk og passer ypperlig som pålegg på brødskiva. “Røkelaksen” er laget av gulrotskiver marinert i en kjempegod marinade bestående av blant annet noriark, dill og liquid smoke. Svart salt (kala namak) er kjent for å bidra til smaken av egg. Oppskriften på vegansk eggerøre og røkelaks har vi fått låne av Veganske Fristelser.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To brødskriver toppet med vegansk eggerøre og plantebasert røkelaks av gulrot.
Prøv en vegansk vri på eggerøre og røkelaks til 17.mai-frokosten! Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Skrell gulrot
    Skrell gulrøttene og lag deretter skiver ved hjelp av skrelleren.

  2. Kok gulrotskivene
    Kok gulrotskivene i vann i 4 minutter. Hell av alt vannet.

  3. Ha gulrotskivene i en form
    Ha det i en form sammen med soyasaus, olivenolje og liquid smoke. Knust et noriark og ha det i. Eventuelt ha oppi hakket dill hvis du ønsker. Bland alt sammen. Spises med en gang eller oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke.

  4. Lag vegansk eggerøre i en stekepanne
    Lag eggerøre ved å smelte smør i en stekepanne og ha i silken tofu. Hakk den og ha i vegansk fløte, næringsgjær, svart salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver og gurkemeie. Bland alt sammen og stek det. Gjerne ha i litt hakket gressløk hvis du ønsker.

  5. Server på godt brød
    Server vegansk eggerøre og røkelaks på en brødskive.