Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Trenger du inspirasjon og ideér en vegansk 17.mai frokost? Prøv vegansk eggerøre og røkelaks! Denne morsomme oppskriften med tofurøre og gulrotlaks inneholder hverken egg eller fisk og passer ypperlig som pålegg på brødskiva. “Røkelaksen” er laget av gulrotskiver marinert i en kjempegod marinade bestående av blant annet noriark, dill og liquid smoke. Svart salt (kala namak) er kjent for å bidra til smaken av egg. Oppskriften på vegansk eggerøre og røkelaks har vi fått låne av Veganske Fristelser.
Skrell gulrot
Skrell gulrøttene og lag deretter skiver ved hjelp av skrelleren.
Kok gulrotskivene
Kok gulrotskivene i vann i 4 minutter. Hell av alt vannet.
Ha gulrotskivene i en form
Ha det i en form sammen med soyasaus, olivenolje og liquid smoke. Knust et noriark og ha det i. Eventuelt ha oppi hakket dill hvis du ønsker. Bland alt sammen. Spises med en gang eller oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke.
Lag vegansk eggerøre i en stekepanne
Lag eggerøre ved å smelte smør i en stekepanne og ha i silken tofu. Hakk den og ha i vegansk fløte, næringsgjær, svart salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver og gurkemeie. Bland alt sammen og stek det. Gjerne ha i litt hakket gressløk hvis du ønsker.
Server på godt brød
Server vegansk eggerøre og røkelaks på en brødskive.