Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ha løk og nøtter i en blender
Skrell og hakk rødløk og hvitløk. Hakk valnøttene. Putt alt i en blender.
Del løkmassen i to
Legg den ene løkmassen i en stor bolle som skal blandes inn senere. Dette er for at burgeren skal inneholde litt større biter av løk og nøtter.
Skyll kidneybønner
Skyll kidneybønnene og la de renne av seg før du har de over i blenderen sammen med halvparten av løkmassen.
Tilsett krydder
Tilsett salt, hvitløkspulver, paprikapulver og tandoori masala i blenderen. Kjør til det blir most, men ikke helt puré. Smak deg fram med krydderne, da målene er omtrentlige. Liker du sterk smak, kan du behøve mer krydder, da smaken forsvinner litt under steking.
Ha mosen over i den store bollen med løkmassen
Ha alt over i bollen med løken og nøttene. Ha i melet litt og litt av gangen mens du rører. Rør inn finhakket timian.
Stek på medium sterk varme
Ha kaldt vann på hendene og form til burgere. Stek på medium sterk varme i olje. Snu etter 3-4 minutter. La de ferdigstekte burgerne renne av seg på kjøkkenpapir.
Bland soyadressing
Rør soyarømme med saften av sitronen. Legg til finhakket hvitløk, en liten klype salt og frisk timian. Oppbevares kaldt.
Sett sammen tandooriburgeren
Server burgerne med en klatt vegansk dressing og masse friske grønnsaker som f.eks. isbergsalat, rødløk og spinat!