Gå til hovedinnhold

Tandooriburger med vegansk dressing

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Denne bønneburgeren har en indisk vri med herlig tandoorikrydder! Tandooriburgeren toppes med en syrlig, vegansk dressing som komplementerer de forskjellige krydderne perfekt. Denne middagen lager du på null komma niks, men dersom du har ekstra god tid, passer burgeren kjempegodt med hjemmelaget burgerbrød og krydrede ovnsbakte poteter.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tandooriburger med salat, tomat og dressing ved siden av ovnsbakte potetbåter på en stor tallerken.
De ulike krydderne i tandooriburgeren går perfekt sammen med den friske dressingen!

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha løk og nøtter i en blender
    Skrell og hakk rødløk og hvitløk. Hakk valnøttene. Putt alt i en blender.

  2. Del løkmassen i to
    Legg den ene løkmassen i en stor bolle som skal blandes inn senere. Dette er for at burgeren skal inneholde litt større biter av løk og nøtter.

  3. Skyll kidneybønner
    Skyll kidneybønnene og la de renne av seg før du har de over i blenderen sammen med halvparten av løkmassen.

  4. Tilsett krydder
    Tilsett salt, hvitløkspulver, paprikapulver og tandoori masala i blenderen. Kjør til det blir most, men ikke helt puré. Smak deg fram med krydderne, da målene er omtrentlige. Liker du sterk smak, kan du behøve mer krydder, da smaken forsvinner litt under steking.

  5. Ha mosen over i den store bollen med løkmassen
    Ha alt over i bollen med løken og nøttene. Ha i melet litt og litt av gangen mens du rører. Rør inn finhakket timian.

  6. Stek på medium sterk varme
    Ha kaldt vann på hendene og form til burgere. Stek på medium sterk varme i olje. Snu etter 3-4 minutter. La de ferdigstekte burgerne renne av seg på kjøkkenpapir.

  7. Bland soyadressing
    Rør soyarømme med saften av sitronen. Legg til finhakket hvitløk, en liten klype salt og frisk timian. Oppbevares kaldt.

  8. Sett sammen tandooriburgeren
    Server burgerne med en klatt vegansk dressing og masse friske grønnsaker som f.eks. isbergsalat, rødløk og spinat!

Tips!

  • Burgermassen kan også trilles til boller og serveres i f.eks. pasta eller med potetmos.
  • De ferdigstekte burgerne smaker også nydelig på brødskiva om det blir noe igjen.
  • Stek potetbåter som tilbehør! Krydre de med hvitløkspulver, tandoorikrydder og urter når de nærmer seg ferdige, så blir ikke krydderet brent.