Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ta frem en gryte
Smelt margarin i en gryte. Når den er helt smeltet heller du i soyamelk, og tar gryten av varmen. Ha i safrantråder.
Sjekk temperaturen
Sjekk om væsken er ca. 37 °C. Er den litt for varm lar du den stå noen minutter. Er den litt for kald er det greit å fortsette. Ha i tørrgjær. Rør litt slik at både den og safranen løser seg opp.
Ta frem en stor bolle
I en stor bolle, gjerne til en kjøkkenmaskin med eltekrok om du har – har du i sukker, kardemomme og bakepulver. Ikke ha i all hvetemelet på en gang, slik at du kan spe på mer om du trenger det underveis. Rør det lett sammen.
Elt til en smidig deig
Hell deretter i blandingen fra gryta, og elt til du har en helt smidig deig som slipper kantene på bollen. Spe eventuelt med litt mer hvetemel dersom du trenger det.
Hev deigen
La deigen heve i ca. 1 time. Kle tre stekebrett med bakepapir.
Form bolledeigen
Elt deigen kjapt sammen på kjøkkenbenken. Form lussekatter i ulike fasonger, og fordel dem utover stekebrettene. La dem etterheve i 20-30 minutter. Varm opp stekeovnen til 200 °C i mellomtiden.
Pensle og pynt lussekattene
Rør sammen noen spiseskjeer melk med maisstivelse. Pensle blandingen på lussekattene og stikk rosiner i dem. Stek i 12-14 minutter, til de gylne og fine.
Nyt ferske lussekatter
Nyt dine nystekte lussekatter! Du kan også legge de i en pose når de har fått avkjølt seg og fryse dem ned.