Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Start med å lage vegansk aioli (basen til burgerdressingen)
Blend hvitløk, soyamelk, eddik og sennep med en stavmikser. Hell deretter oljen i en tynn stråle mens du bruker stavmikseren. Blandingen vil da tykne. Smak til med pepper.
Gjør aioli om til burgerdressing
Blend den veganske aiolien med sylteagurk og tomatpuré. Ha blandingen over i en bolle og tilsett finhakkede urter. Oppbevares i kjøleskap.
Stek grønnsaker i en stekepanne
Skjær løk, hvitløk, chili og purre i mindre biter. Ha litt olje i en stekepanne og stek grønnsakene på middels varme til de er gylne.
Kjør grønnsakene i en foodprosessor
Ha deretter grønnsakene i en foodprosessor. Legg til bønner, brødskivebiter, kikertmel, tamari, næringsgjær (kan sløyfes), paprikapulver, salt og pepper. Kjør til en grov masse.
Form burgerfarsen og stek
Om burgerfarsen kjennes veldig myk kan du ha i litt ekstra kikertmel, men burgerne vil også bli fastere etter steking. La gjerne burgerfarsen stå å hvile i kjøleskapet i 30 min før steking. Om du ikke har tid kan de helt fin stekes med en gang. Form farsen og stek i en stekepanne i litt olje.
Klar til servering
Server på grove burgerbrød med ønsket tilbehør, som en frisk salat eller grillede poteter.