Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Smelt margarin i en gryte
Smelt margarinen i en gryte. Hell i soyamelken når alt er smeltet, og ta gryten av varmen.
Ta frem en stor bolle
Smuldre opp gjæren i en stor bolle. Hell margarinblandingen over. La det stå i noen minutter.
Til sett ingredienser til en smidig deig
Mål opp sukker, kardemomme og hvetemel og bland i. Elt deigen godt, og tilsett eventuelt mer mel. Deigen skal være fin og smidig.
Hev deigen
Dekk bollen med plastfolie, og sett til heving i cirka tre kvarter. Deigen skal dobles i størrelse. Kle et stekebrett med bakepapir.
Form deigen til brød
Ha deigen tilbake på kjøkkenbenken, og del den i to eller fire – alt etter hvor mange brød du vil ha. Fordel rosinene på de forskjellige emnene. Elt hvert emne sammen til en bolle, og legg de på stekebrettet. Trykk de litt ned på midten.
Forvarm ovnen mens brødene etterhever
Dekk brettet til, og sett til etterheving i en halvtime. I mellomtiden forvarmer du stekeovnen til 175 °C, og smelter litt mer margarin som skal brukes til pensling.
Pensle brødene før steking
Pensle brødene godt med smeltet margarin før steking, og stek dem på nederste rille i 30 - 40 minutter. Julebrødene er klare når de får fin og gyllen farge.
Server julebrød med ønsket pålegg
Skjær julebrødene i skiver og spis dem som de er, eller legg på litt mandarinmarmelade!