Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Start med å lage bao-buns deigen
Ha mel, bakepulver, tørrgjær og sukker i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett oljen sakte i en tynn stråle mens maskinen går på middels hastighet. Elt i noen minutter til en jevn deig har dannet seg.
Hev deigen
Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk med plastfolie, og la den heve et varmt sted i omtrent én time til den har doblet seg i størrelse.
Form og etterhev bao bunsene
Kna deigen lett for å få ut luften, og del den i 16–18 små biter (om du lager 6 porsjoner). Rull hver bit til en oval form. Legg et lite kvadrat med bakepapir over halvparten av ovalen, og brett den andre halvdelen over så papiret ligger i midten som en sandwich (det hindrer at deigen kleber sammen under damping). Dekk til bollene etter hvert så de ikke tørker ut, og la dem etterheve i 30 minutter. Tips: Bollene kan også fryses på dette stadiet for senere bruk.
Tilbered fyllet
Forvarm ovnen til 180 °C. Riv eller skjær østerssoppen i store biter, og vend dem i hoisinsaus, risvinseddik, sesamolje, litt salt og pepper. Fordel på et stekebrett og stek i ca. 15 minutter, eller til soppen er myk. Avkjøl litt og skjær i ca. 1 cm brede strimler
Damp bao bunsene
Damp bao bunsene i omtrent 4 minutter før servering, eller varm dem forsiktig i en tørr stekepanne med lokk.
Fyll bao bunsene
Fyll hver bolle med noen skiver hoisinbakt østerssopp, vårløk, agurkstrimler og et dryss ristede sesamfrø. Merk: Når bollene først er varme, mister de raskt den luftige teksturen – så de bør serveres med en gang.