Gå til hovedinnhold

Bao buns med hoisinstekt østerssopp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Disse myke, luftige bao bunsene er en nydelig kombinasjon av burgerbrød og kinesiske dampede boller. I denne oppskriften fra Nordvegan, får du vite hvordan du skal gå frem for å lage deres gode soppfyll med hoisinsaus! Hoisinbakt østerssopp har en kjøttaktig tekstur med en herlig balanse mellom søtt, salt og umami. Hoisinsaus finner du gjerne på butikkhyllen med asiatiske varer. Du kan også lage den fra bunnen av med denne hoisinsaus-oppskriften. For å lage bao bunsene bruker du «cake flour», en meltype som er behandlet for å gi et lettere og luftigere bakeresultat, men du kan også bruke rismel.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En bambus dampkoker fylt med hjemmelagde bao buns og digg fyll.
Myke og luftige bao buns med digg fyll og sprø topping! Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Start med å lage bao-buns deigen
    Ha mel, bakepulver, tørrgjær og sukker i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett oljen sakte i en tynn stråle mens maskinen går på middels hastighet. Elt i noen minutter til en jevn deig har dannet seg.

  2. Hev deigen
    Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk med plastfolie, og la den heve et varmt sted i omtrent én time til den har doblet seg i størrelse.

  3. Form og etterhev bao bunsene
    Kna deigen lett for å få ut luften, og del den i 16–18 små biter (om du lager 6 porsjoner). Rull hver bit til en oval form. Legg et lite kvadrat med bakepapir over halvparten av ovalen, og brett den andre halvdelen over så papiret ligger i midten som en sandwich (det hindrer at deigen kleber sammen under damping). Dekk til bollene etter hvert så de ikke tørker ut, og la dem etterheve i 30 minutter. Tips: Bollene kan også fryses på dette stadiet for senere bruk.

  4. Tilbered fyllet
    Forvarm ovnen til 180 °C. Riv eller skjær østerssoppen i store biter, og vend dem i hoisinsaus, risvinseddik, sesamolje, litt salt og pepper. Fordel på et stekebrett og stek i ca. 15 minutter, eller til soppen er myk. Avkjøl litt og skjær i ca. 1 cm brede strimler

  5. Damp bao bunsene
    Damp bao bunsene i omtrent 4 minutter før servering, eller varm dem forsiktig i en tørr stekepanne med lokk.

  6. Fyll bao bunsene
    Fyll hver bolle med noen skiver hoisinbakt østerssopp, vårløk, agurkstrimler og et dryss ristede sesamfrø. Merk: Når bollene først er varme, mister de raskt den luftige teksturen – så de bør serveres med en gang.