Gå til hovedinnhold

Julesteik av østerssopp med panko

OPPSKRIFTEN LAGET AV Richard Nystad

Trenger du inspirasjon til vegansk julemat i år? Da må du prøve oppskriften på julesteik av østerssopp med panko! Denne julemiddagen er basert på deilig østerssopp, panert med panko for en nydelig, sprø skorpe. Julemiddagen er en del av Richards Nystads veganske julemeny, som også inkluderer ovnsbakt rødkål med kanel og klementin, pannestekt rosenkål med pistasjenøtter og rosmarin, grønnsaksbasert sjysaus og sellerirotkrem!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Pankopanert østerssopp oppskjært i strimler, toppet med ferske rosmarinblader i en stekepanne.
Julesteiken av sopp er en herlig julemiddag med en vegansk vri.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Sett ovnen på 180 °C.

  2. Stek østerssopp i press
    Østerssopp kommer i klynger. Ha noe tungt over klyngene mens du steker dem i en stekepanne, slik som en mindre stekepanne eller en kjele. Krydre godt med salt og pepper. Snu den 4 ganger. Når den er stekt legg den over på en skjærefjøl.

  3. Bland sammen en kikertsrøre
    Visp sammen kikertmel, potetmel, farris og bakepulver til en tykk røre. Tilsett panko i røra.

  4. Gni inn soppen med krydder
    Gni soppen inn med røkt paprika pulver og skvis litt sitronsaft over. Del opp soppen i strimler.

  5. Bland soppstrimplene i røren
    Tilsett strimlene i røren og bland godt. Formes til avlange steiker og rulles pankobrødsmuler.

  6. Stek soppen i ovnen
    Stekes ferdig i ovn i 30 min på 180 °C. Serverer med juletilbehør og sjysaus.

Tips!

  • Tilsett litt valnøtter/cashewnøtter og tørket frukt inn i steika før steiking. Du kan også steke den i en brødform.