Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Trenger du inspirasjon til vegansk julemat i år? Da må du prøve oppskriften på julesteik av østerssopp med panko! Denne julemiddagen er basert på deilig østerssopp, panert med panko for en nydelig, sprø skorpe. Julemiddagen er en del av Richards Nystads veganske julemeny, som også inkluderer ovnsbakt rødkål med kanel og klementin, pannestekt rosenkål med pistasjenøtter og rosmarin, grønnsaksbasert sjysaus og sellerirotkrem!
Forvarm ovnen
Sett ovnen på 180 °C.
Stek østerssopp i press
Østerssopp kommer i klynger. Ha noe tungt over klyngene mens du steker dem i en stekepanne, slik som en mindre stekepanne eller en kjele. Krydre godt med salt og pepper. Snu den 4 ganger. Når den er stekt legg den over på en skjærefjøl.
Bland sammen en kikertsrøre
Visp sammen kikertmel, potetmel, farris og bakepulver til en tykk røre. Tilsett panko i røra.
Gni inn soppen med krydder
Gni soppen inn med røkt paprika pulver og skvis litt sitronsaft over. Del opp soppen i strimler.
Bland soppstrimplene i røren
Tilsett strimlene i røren og bland godt. Formes til avlange steiker og rulles pankobrødsmuler.
Stek soppen i ovnen
Stekes ferdig i ovn i 30 min på 180 °C. Serverer med juletilbehør og sjysaus.