Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sjysaus er en tyntflytende, men kraftfull saus som er en gjenganger til mange julemiddager! Dette klassiske juletilbehøret inneholder blant annet stekt løk, gulrot og selleri. Du tilsetter også kaffe og soyasaus, som er med på å tilføre en dybde og aroma. Oppskriften på grønnsaksbasert sjysaus er en del av Richard Nystads julemeny. Server den gjerne til en julesteik av østerssopp med panko, pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin, ovnsbakt rødkål med kanel og klementin, og sellerirotkrem.
Kutt grønnsaker
Del soppene i fire. Del sitronen i skiver. Skjær løk, gulrot og stangselleri i tommelfingerstørrelse. Hakk hvitløk.
Stek soppen
Stek soppen i en kasserolle på høy varme til de får litt farge.
Tilsett de kuttede grønnsakene
Tilsett løk, sitronskiver, gulrot, stangselleri, hvitløk, laurbærblad, provencekrydder o kasserollen. Stek videre i 3-4 minutter, til det har fått farge og er litt svidd.
Tilsett hvetemel
Tilsett melet og stek videre 1-2 minutter. Tilsett grønnsakbuljong, soyasaus og kaffe. La det småkoke i 4-5 minutter.
Sil sausen
Sil sausen gjennom et dørslag. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.