Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kakemenn er klassiske julekaker med hornsalt som gjør at de får en skikkelig sprø skorpe. Her finner du oppskriften på en vegansk versjon uten melk. Vil du at kakemennene skal være mykere inni, kjevler du bare deigen litt tykkere og steker i noen minutter ekstra. Én oppskrift gir ca. 3 brett med hvite kakemenn. NB! Hornsalt har en sterk lukt, så vær forsiktig når du åpner ovnen slik at du ikke får den kraftige dampen fra stekeovnen rett i ansiktet. Ta også en titt på våre andre veganske oppskrifter til julebaksten som pepperkaker, kokosmakroner og krumkaker!
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kle to eller tre stekebrett med bakepapir.
Ta fram en liten gryte
Ha vann og sukker i en liten gryte og kok opp. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl.
Bland det tørre i en bakebolle
Bland sammen hvetemel og hornsalt i en bolle. Smuldre i margarinen. Lag en grop i og hell i sukkerlaken.
Lag en fin deig og la den hvile
Kna det hele raskt sammen til en fin deig. La deigen hvile en liten stund før utbaking (ca. 15 min eller mer).
Kjevle ut deigen
Kjevle deigen tynt og stikk ut figurer som du fordeler på stekebrettene.
Stek kakemennene
Stek kakene i 5-7 minutter. De blir ikke gylne, og vil være myke når du tar de ut av ovnen. Avkjøl på rist.