Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Tynne, sprø pepperkaker er mye enklere å lage selv enn man tror. Og her får du oppskrift på veganske pepperkaker helt uten egg eller meieriprodukter! Finn fram dine fineste pepperkakeformer og sett i stand verksted med pynting av pepperkaker og kakemenn for skikkelig julestemning. Deigen kan lages en dag i forveien, da den skal ligge og hvile i kjøleskapet over natten. Én porsjon gir ca. 60 pepperkaker. Elsker du pepperkakesmaken, men vil ha en seigere konsistens? Ta en titt på oppskriften på myke pepperkaker.
Første dag: Lag deigen
Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig til neste dag.
Andre dag: Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 175 °C, og kle noen stekebrett med bakepapir.
Kna og kjevle ut deigen
Kna deigen og kjevle ut leiven om lag tre millimeter tykk. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen. Stikk ut figurer, og legg på stekeplate. Børst bort overflødig mel før steking.
Stek pepperkakene
Stek i 8 til 10 minutter. Kakene skal ha blitt mørkere, men ikke mørkebrune.
Avkjøl på rist
La pepperkakene avkjøles på rist. Ønsker du glasur på, er det bare å blande ut melis med litt vann, eventuelt tilsatt konditorfarge. Ha over på sprøyteposer og pynt i vei!