Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200°C.
Bland sammen de tørre ingrediensene
I en bakebolle blander du mel, bakepulver og havsalt.
Smelt kokosoljen
Smelt kokosoljen, enten i en kjele eller i mikroen.
Tilsett vann og olje
Hell i kokosoljen og varmt vann, og rør alt sammen. Deigen skal være lett og akkurat passe klissete, slik at den ikke setter seg fast på kjøkkenbenken når du former sconsene. Hvis deigen er for tørr, tilsett et par spiseskjeer varmt vann. Er deigen for klissete, tilsett litt mel.
Klargjør kjøkkenbenken med mel
Strø litt mel på kjøkkenbenken, og overfør deigen til benken. Bruk fingrene til å presse deigen ut slik at den blir ca 2.5 cm tykk.
Gjør klart et stekebrett
Dekk stekebrett med stekepapir, klart til å legge sconesene på.
Press ut scones med et glass
Bruk et kjøkkenglass og press ut runde scones, det skal bli ca 6-8 stk (én oppskrift). Legg sconesene på stekebrett.
Pensle med olje og dryss på salt
Pensle litt kokosolje på alle sconesene og strø over litt havsalt.
Stek og la hvile
Stek sconesene i 8-10 minutter. La de avkjøles litt før de serveres.