Gå til hovedinnhold

Veganske scones

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Disse veganske sconsene er utrolig gode og ikke minst lettlagde. På kort tid har du deilige, varme scones uten egg eller melk! Nytes gjerne med friske bær, eller syltetøy. De egner seg også ypperlig som tilbehør til supper eller gryter, eller som brødet i en deilig sandwich. Oppskriften lager 6-8 scones, og er fra det veganske bakeriet Babycakes i New York.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To blåkantede tallerkener med scones, vegansk kremfyll og frisk jordbær.
Scones med friske bær gir den perfekte smakskombinasjonen av søtt og salt!

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 200°C.

  2. Bland sammen de tørre ingrediensene
    I en bakebolle blander du mel, bakepulver og havsalt.

  3. Smelt kokosoljen
    Smelt kokosoljen, enten i en kjele eller i mikroen.

  4. Tilsett vann og olje
    Hell i kokosoljen og varmt vann, og rør alt sammen. Deigen skal være lett og akkurat passe klissete, slik at den ikke setter seg fast på kjøkkenbenken når du former sconsene. Hvis deigen er for tørr, tilsett et par spiseskjeer varmt vann. Er deigen for klissete, tilsett litt mel.

  5. Klargjør kjøkkenbenken med mel
    Strø litt mel på kjøkkenbenken, og overfør deigen til benken. Bruk fingrene til å presse deigen ut slik at den blir ca 2.5 cm tykk.

  6. Gjør klart et stekebrett
    Dekk stekebrett med stekepapir, klart til å legge sconesene på.

  7. Press ut scones med et glass
    Bruk et kjøkkenglass og press ut runde scones, det skal bli ca 6-8 stk (én oppskrift). Legg sconesene på stekebrett.

  8. Pensle med olje og dryss på salt
    Pensle litt kokosolje på alle sconesene og strø over litt havsalt.

  9. Stek og la hvile
    Stek sconesene i 8-10 minutter. La de avkjøles litt før de serveres.