Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag avokadofyll i en bolle
Ha avokado i en bolle sammen med løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper og litt sitronsaft. Mos ingrediensene med en gaffel til en fin tekstur. Dette skal inni burgeren senere.
Ha det tørre i en bolle
Bland sammen glutenmel, hvetemel, hvitløkspulver, løkpulver og pepper.
Ha det våte sammen i en annen bolle
Bland hakkede tomater, solsikkeolje, chilisaus og ketchup i en annen bolle.
Miks sammen det tørre og våte
Bland sammen de tørre ingrediensene med det våte. Legg faconbitene i mens du knar blandingen med hendene. Når det har blitt en fin deig, lar du den stå og hvilke i ca. 20 minutter.
Sett på ovnen
Varm ovnen til 175 °C. Kle en bakeplate med bakepapir.
Legg avokadofyllet i burgerne
For en porsjon, deler du deigen i 8 og klapp hver bit til en flat burger. Legg et par spiseskjeer avokadofyll på 4 av burgerne og legg de resterende 4 burgerne oppå disse. Klem godt sammen. Blir det fyll igjen, kan det serveres ved siden av burgeren.
Stek burgerne i ovnen
Stek burgerne i ca. 20 minutter, så snur du dem og steker i 15 minutter til.
Server med burgerbrød, salat og pommes frites
Server baconburgerne i burgerbrød, gjerne med veganese, resten av avokadofyllet om det er mer igjen, løk og sylteagurk. Pommes frites er også skikkelig godt til!