Gå til hovedinnhold

Veganske påskemiddager som frister enten du er på fjellet eller i byen 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 14. april

I påsken skal man nyte god mat med de du er glade i, enten du tilbringer den hjemme eller på tur.

Lange, late frokoster, snop i påskeegget og ikke deilige påskemiddager med masse godt tilbehør. Mat som gjør at man vil sitte lenge rundt bordet, det vil vi ha i påsken.

Og om du har lyst til å spise mer dyrevennlig i påsken, eller skal feire sammen med noen som spiser vegetarisk eller vegansk, ja, så skal du vite at det finnes uendelige muligheter for dyrevennlig matlaging – også i tradisjonstider som påsken.

Mange av rettene man forbinder med påsken kan enkelt gjøres vegetarisk ved å bytte ut kjøttet med et plantebasert alternativ. Enten ferdig-produkter fra butikken, eller med f.eks tofu eller seitan. Alternativet er å lage andre digge og plantesentriske middager som er så smaksfulle og fristende at absolutt ingen kommer til å savne tradisjonell påskemat.

Klar for en dyrevennlig og fristende påskemiddag, enten du nå feirer på hytta eller hjemme?

Lettvint mat på påskefjellet

Om man skal feire påsken på hytta, trenger man kanskje noen retter som krever litt mindre ‘styr’ og tid enn det man kan koste på seg om man lager maten på kjøkkenet hjemme.

Og lettvint mat som også er plantebasert er ikke noe problem – her på Veggisnytt finner du nemlig en haug med fristende middagsoppskrifter som ikke bare er enkle å slenge sammen, men som også kommer til å passe perfekt på påskebordet.

Plantebasert påskemiddag på hytta? Prøv en av disse:

Les også