Klar til å kjøpe inn årets Halloween-gresskar?
Det er nok mange av oss som kommer til å være ute i samme ærend denne helgen, for nå er det ikke mange dagene igjen til 31. oktober - eller Halloween, som de fleste av oss kjenner denne dagen som nå.
Oktober er - naturlig nok - høysesong for gresskar i Norge, og det dyrkes ca. 1900 tonn hvert år. Og at Halloween er en tradisjon som er kommet for å bli, hersker det liten tvil om. Ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt kjøper nesten tre av ti familier med barn i alderen 6 til 15 år gresskar for å lage Halloween-lykter.
Problemet? De langt fleste gjøre ingenting annet med gresskaret enn å lage lykt - og kaster både innmat og frø - noe som resulterer i et enormt og unødvendig matsvinn. Men sånn trenger det ikke være, for ikke bare er det både sunt og næringsrikt å spise gresskar, men det det finnes nemlig en hel haug med ting du kan gjøre med gresskarinnmaten. Så hvorfor ikke...