Gå til hovedinnhold

Quiche med squash og rødløk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Quiche er en slags middagspai med et luftig fyll og en sprø paibunn. I denne oppskriften bruker du squash og rødløk som grønnsaksfyll, men disse kan lett erstattes med dine egne yndlingsgrønnsaker. Har du en sliten paprika, purreløk eller sopp i kjøleskapet, er dette også perfekte kandidater til å ha i! Egg, melk og ost, byttes ut med en blanding av kikertmel og urter som gjør quichen helt vegansk. Server den varm eller kald - gjerne med litt salat og godt brød til.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med nybakt grønnsaks-quiche der en cherry tomat synes ved skorpen.
Rykende fersk quiche med deilige grønnsaker gjør seg godt som varm lusj eller middag.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm ovnen til 190 °C.

  2. Lag quichebunnen i en stor bolle
    Bland mel, salt og olivenolje i en bakebolle. Det enkleste er å bruke hendene til dette. Bland inn kaldt vann til du får en fast deig du lett kan kjevle ut.

  3. Form deigen i en paiform
    Kjevl ut deigen eller press den ned i en paiform. Prikk lett over med en gaffel. Stek paibunnen i 10 minutter. Mens bunnen stekes, lager du fyllet.

  4. Hakk og skjær grønnsakene
    Skjær squash i halvmåner og rødløk i båter. Finhakk hvitløk. Ta de ferske bladene av timianplanten. Skjær tomatene i tynne skiver.

  5. Stek grønnsaksfyllet i en stekepanne
    Varm litt olivenolje i en panne og stek squash og rødløk lett. De skal ikke bli gjennomstekt, men skal få en gylden farge. Bland inn hvitløk og timianblader og stek videre i et par minutter. Fordel grønnsakene i paiformen.

  6. Lag kikertsrøre til fyllet
    I en liten bolle blander du kikertmel, potetmel, havsalt og bakepulver. Bland inn vann og olivenolje. Rør til du får en gjevn pannekakeaktig røre. Hell blandingen over grønnsakene, og fordel skiver med tomat over.

  7. Stek quichen i stekeovnen
    Stek quichen i ca. 45 minutter på 190 °C, eller til den er gyllen og kikertrøren har stivnet.

  8. Avkjøl og server
    Avkjøl i minimum 15 minutter, da er det enklere å skjære i den. Server gjerne en salat og godt brød til.