Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 190 °C.
Lag quichebunnen i en stor bolle
Bland mel, salt og olivenolje i en bakebolle. Det enkleste er å bruke hendene til dette. Bland inn kaldt vann til du får en fast deig du lett kan kjevle ut.
Form deigen i en paiform
Kjevl ut deigen eller press den ned i en paiform. Prikk lett over med en gaffel. Stek paibunnen i 10 minutter. Mens bunnen stekes, lager du fyllet.
Hakk og skjær grønnsakene
Skjær squash i halvmåner og rødløk i båter. Finhakk hvitløk. Ta de ferske bladene av timianplanten. Skjær tomatene i tynne skiver.
Stek grønnsaksfyllet i en stekepanne
Varm litt olivenolje i en panne og stek squash og rødløk lett. De skal ikke bli gjennomstekt, men skal få en gylden farge. Bland inn hvitløk og timianblader og stek videre i et par minutter. Fordel grønnsakene i paiformen.
Lag kikertsrøre til fyllet
I en liten bolle blander du kikertmel, potetmel, havsalt og bakepulver. Bland inn vann og olivenolje. Rør til du får en gjevn pannekakeaktig røre. Hell blandingen over grønnsakene, og fordel skiver med tomat over.
Stek quichen i stekeovnen
Stek quichen i ca. 45 minutter på 190 °C, eller til den er gyllen og kikertrøren har stivnet.
Avkjøl og server
Avkjøl i minimum 15 minutter, da er det enklere å skjære i den. Server gjerne en salat og godt brød til.