Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 210 °C.
Bland krydderne
Bland røkt paprikapulver, oregano, hvitløkspulver og spisskummen i en liten skål.
Lag kryddermarinade
I en skål, ta halvparten av krydderblandingen og bland med olje til en marinade. Ta frem blomkålen og fjern grønne blader og kutt vekk nok stilk til at den klarer å stå på en rett flate.
Smør blomkålhodet med marinade
Bruk en plastpose på hendene eller en kjøkkenpensel til å smøre inn blomkålen med et lag kryddermarinade slik at den dekkes helt. Strø over litt salt og pepper på toppen. Legg blomkålen i en ildfast form og sett til side.
Kutt grønnsaker
Kutt løk og paprika i mindre biter. Grovhakk spinaten. Hell av vannet til bønner og mais.
Stek grønnsakene i en kjele
Sett en kjele på middels varme og stek løk, paprika og spinat til løken blir blank og spinaten faller sammen. Ha så i hakkede tomater, vann, bønner og mais.
Tilsett resten av krydderet
Tilsett resten av krydderblandingen i kjelen og bland godt. La det småputre på svak varme til en del av væsken har kokt bort og du sitter igjen med en tykk saus.
Hell sausen i den ildfaste formen
Hell sausen rundt blomkålen i den ildfaste formen. Bak midt i ovnen i omtrent 30-45 minutter, alt ettersom hvor store blomkålene er. Test med en bakepinne om den er mør tvers igjennom. Vel bekomme!