Gå til hovedinnhold

Gulrotsuppe med ingefær

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

La denne gulrotsuppen med ingefær varme deg litt ekstra når det er kaldt ute, eller du føler deg litt frysen! Rykende fersk suppe er kjempegod med litt maisbrød ved siden av, men kan også spises kald dagen etter. Oppskriften er enkel å lage, og gir ca. 4-6 porsjoner.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En rustikk skål gulrot og ingefærsuppe toppet med pistasjnøtter.
Gulrot og ingefærsuppen har et varmende hint av chili! Server med ønsket topping.

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk grønnsakene
    Finhakk løken, hakk gulrøttene og riv fersk ingefær.

  2. Varm olje i en stor kjele
    Varm oljen i en stor kjele. Stek løken på svak varme til den er gylden og myk. Pass på at den ikke brenner seg.

  3. Kok kopp buljong
    Hell i buljongen, hakkede gulrøtter og majoriteten av ingefæren. Spar litt ingefær til senere. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter, til gulrøttene er myke.

  4. Avkjøl suppen
    Når gulrøttene er myke, kan du ta kjelen av varmen og la den avkjøles.

  5. Ha suppen i en blender
    Hell suppen i en blender eller bruk stavmikser. Tilsett resten av ingefæren, kanel og koriander. Kjør til suppen blir jevn. Dette må gjøres i flere omganger. Varm opp suppen igjen, smak til med chili/cayennepepper, havsalt og pepper.

  6. Serveres varm eller kald
    Topp gulrotsuppen med gressløk, persille eller andre ferske urter. Suppen smaker utmerket med maisbrød. Hvis du vil servere gulrotsuppen kald, setter du den i kjøleskapet i 2 til 3 timer før servering.