Gå til hovedinnhold

Stadig flere nordmenn legger vegetarburgere på grillen, viser nye tall 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 02. mai

Våren er her, solen er på plass, og grillsesongen står for døren.

Faktisk er det vel få ting som sier sommer mer enn lukten av kullgrill og å endelig kunne sitte utendørs å innta et måltid igjen. De fleste av oss forbinder grillmat med sommer og solfylte dager, og selv om det fortsatt er mest vanlig med kjøtt på grillen, ja, så viser nye tall at også i Norge holder denne trenden på å snu.

For nå vil nemlig stadig flere nordmenn ha vegetar på grillen, og velger å kjøpe inn plantebaserte burgere og pølser når de skal fyre opp grillen hjemme.

Kjøpmann Daniel Chin ved Rema 1000 Grannes har også lagt merke til at stadig flere sultne nordmenn velger bort kjøtt, og heller tar med seg en pakke vegetarburgere eller vegetarpølser når de handler inn til grilling.

Nylig ble Chin intervjuet i avisen Solabladet, og på et spørsmål om det finnes noen trender som stikker seg fram i grillmaten i år, så har kjøpmannen, som driver Rema-butikken som i en årrekke har vært Rogalands største målt i omsetning, følgende å si:

– Vegetariansk og vegansk mat selger stadig mer og vi har blant annet en brokkolisalat som er god og vi solgte mye av i fjor sommer. I tillegg til klassikere som grillpoteter.

Om det frister mer å lage dine egne burgere til sommerens grilling, ja, så kan du prøve deg på en av disse digge oppskriftene fra vårt store Veggisnytt arkiv. Og husk å lage nok – disse burgerne er så gode at selv kjøttspisere vil komme til å spørre etter en burger til!

Les også