Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok poteter i en kjele
Kok opp vann og la potetene småkoke til de blir myke (ca. 20-30 minutter avhengig av potetstørrelse). Hell av vannet og bruk en potetmoser til å mose potetene.
Kok bygg
Beregn 3 deler vann til 1 del byggryn. Legg alt i en kjele og kok med litt salt (ca. 25-30 minutter). De skal ha litt tyggemotstand.
Stek soppen i en stekepanne
Kutt soppen i terninger på 1 cm. Varm en stekepanne på medium varme med litt olje. Ha i all soppen og timian. Stek til soppen har avgitt væske. Tilsett balsamico og stek i 1-2 minutter.
Del soppen i mindre biter
Hakk eller bruk en stavmikser til å dele soppen enda mindre. Legg det i en stor bolle.
Bland sopp og poteter sammen
Start med å tilsette halvparten av potetstappen i bollen. Ha i kokt byggryn, salt, paprikapulver og smak til med pepper. Bland godt sammen. Dersom blandingen ikke henger godt nok sammen, tilsett mer potetstappe litt etter litt. Blandingen skal verken være for tørr eller for fuktig.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 200 °C. Gjør klar en stekeplate med bakepapir.
Form burgerne med hendene
Form blandingen til like store burgere.
Stek burgerne først i en stekepanne
Varm en stekepanne med litt olje på medium/høy varme og stek burgerne i ca. 5 minutter på hver side. Snu burgerne forsiktig, så de ikke faller sammen.
Deretter ha burgerne i ovnen
Ha så burgerne over på en stekeplate og bak i ovnen i ca. 15 minutter.
Klar til servering
Server burgeren med gode burgerbrød og litt frisk salat, rødløk og tomater.