Gå til hovedinnhold

Potet- og soppburger

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Denne oppskriften på potet- og soppburger er veldig lett og veldig god! Det fine med hjemmelagde veganske burgere, er at man kan variere så mye med ingrediensene. Her bruker du bare sopp, potet og byggryn som base. For litt ekstra smak, putter du i timian, balsamico og røkt paprikapulver, men du kan smake deg frem med det du har i skapet! Kanskje du foretrekker oregano, chili og hvitløkspulver? Server soppburgeren mellom burgerbrød, grønn salat, tomat og rødløk. Ønsker du noe dressing på, er vegansk hvitløksaioli et ypperlig valg!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En saftig potet- og soppburger med fersk tomat, salat, rødløk og stekt sopp.
Veganske, saftige soppburgere holdes sammen av potetmos!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok poteter i en kjele
    Kok opp vann og la potetene småkoke til de blir myke (ca. 20-30 minutter avhengig av potetstørrelse). Hell av vannet og bruk en potetmoser til å mose potetene.

  2. Kok bygg
    Beregn 3 deler vann til 1 del byggryn. Legg alt i en kjele og kok med litt salt (ca. 25-30 minutter). De skal ha litt tyggemotstand.

  3. Stek soppen i en stekepanne
    Kutt soppen i terninger på 1 cm. Varm en stekepanne på medium varme med litt olje. Ha i all soppen og timian. Stek til soppen har avgitt væske. Tilsett balsamico og stek i 1-2 minutter.

  4. Del soppen i mindre biter
    Hakk eller bruk en stavmikser til å dele soppen enda mindre. Legg det i en stor bolle.

  5. Bland sopp og poteter sammen
    Start med å tilsette halvparten av potetstappen i bollen. Ha i kokt byggryn, salt, paprikapulver og smak til med pepper. Bland godt sammen. Dersom blandingen ikke henger godt nok sammen, tilsett mer potetstappe litt etter litt. Blandingen skal verken være for tørr eller for fuktig.

  6. Sett på ovnen
    Forvarm ovnen til 200 °C. Gjør klar en stekeplate med bakepapir.

  7. Form burgerne med hendene
    Form blandingen til like store burgere.

  8. Stek burgerne først i en stekepanne
    Varm en stekepanne med litt olje på medium/høy varme og stek burgerne i ca. 5 minutter på hver side. Snu burgerne forsiktig, så de ikke faller sammen.

  9. Deretter ha burgerne i ovnen
    Ha så burgerne over på en stekeplate og bak i ovnen i ca. 15 minutter.

  10. Klar til servering
    Server burgeren med gode burgerbrød og litt frisk salat, rødløk og tomater.