Gå til hovedinnhold

Tofuburger med smak av tex-mex

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Denne tex-mex burgeren er en deilig blanding av tofu, mais, kidneybønner og en masse herlige krydder fra det moderne tex-mex-kjøkkenet. Glutenfri og full av planter, og med sine digge meksikanske smaker, er dette burgere som både store og små vil elske! Test denne burgeren ved neste taco-fredag, for en freidig vri på fredagstacoen? Server med guacamole og varme hamburgerbrød. Oppskriften lager ca. 7-10 burgere.

Total tid: 1 t 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
tofuburger toppet med guacamole, tomater og salat med stekte poteter som tilbehør.
Med kremet guacamole og frekke meksikanske smaker, er denne glutenfrie burgeren virkelig en innertier.

FREMGANGSMÅTE

  1. Riv opp tofuen i biter
    Over en stor bolle, bruk hendene til å smuldre opp tofuen til små biter.

  2. Lag løkpuré med stavmikser
    Grovhakk rød løk og persillen og ha i en egen bolle. Kjør løken og persillen til en jevn puré med en stavmikser. Ha puréen over i den store bollen med tofuen.

  3. Tilsett ingredienser i bollen
    Skyll mais og bønner, og ha over i bollen. Tilsett tomatpuré, pofiber og fiberhusk. Bland sammen.

  4. Tilsett mer smak
    Tilsett paprikapulver, hvitløkspulver, timian, spisskummen, chilipulver, salt og liquid smoke. Bruk en stavmikser til å mose det hele godt sammen. Deigen trenger ikke å bli helt jevn, men skal være ganske klissete og lett å forme. Ved behov tilsett en spiseskje eller to med vann. Juster gjerne kryddermengden etter egen smak. Feks. mer chilipulver hvis du ønsker den sterkere.

  5. Gjør klar stekepannen
    Varm en stekepanne på medium/høy varme og ha i litt olje.

  6. Form og stek burgerne
    Form burgerne med hendene alt ettersom hvor store du vil ha dem. Stek burgerne 3-4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. Stek de godt, slik at de blir gylne og litt sprø.

  7. Sett sammen burgerne
    Skjær tomaten i skiver og finn frem salaten. Sett sammen burgerne. Ha på en god klatt guacamole.

Tips!

  • Server gjerne med potetbåter og/eller litt tortillachips.
  • Ved å bytte ut tomatskivene med tomatsalsa får burgeren enda flere av de deilige tex-mex smakene!