Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Mmmm, nydelig kikertburger med valnøtter og gode grønnsaker! Burgerne er ordentlige smakfulle med bl.a dijonsennep og ingefær, og veldig lette å forme og steke. Blir vel ikke bedre enn det, vel? Kikertburgerne passer perfekt mellom to burgerbrød med en enkel salat og hvitløksaioli eller guacamole. Server gjerne med ovnsbakte potetbåter og litt grillkrydder drysset på. Vips, så har du en kjempegod middag når du skal kose deg med noe ekstra godt! En oppskrift gir ca. 6 burgere.
Kok valnøttene
Sett på en liten kjele med kokende vann og ha i valnøttene. Kok i ca. 5 minutter.
Bland kikerter og valnøtter i en stor bolle
Skyll kikertene og ha dem i en stor bolle. Ha de kokte valnøttene sammen med kikertene.
Hakk grønnsaker
Hakk løk og stangselleri. Finhakk hvitløk og ingefær.
Stek grønnsaksblanding
Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje og stek løk, stangselleri, hvitløk, ingefær og malt spisskummen til løken er blank.
Blend grønnsaksblandingen og kikerter
Ha grønnsaksblandingen over i bollen med kikerter og valnøtter. Tilsett sennep, tomatpuré, frisk koriander og saften fra limen. Bruk en stavmikser til å mose alt sammen til noenlunde jevn masse. Rør inn brødrasp og smak til med salt og pepper.
Form burgerne og stek
Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje. Form seks burgere av blandingen med hendene og stek dem i ca. 5 minutter på hver side til de er gyllen brune.
Server med ønsket tilbehør
Ha kikertburgeren mellom to burgerbrød, litt frisk salat, most avokado og tomater. Server gjerne med hjemmelagde fries eller ovnsbakte potetbåter til!